Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere yapılacak destek ödemesinin hızlanması için İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz Meclis'e genel görüşme açılması için grup önerisi getirdi. Öneri AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi oylarıyla reddedildi.

'KOORDİNASYONSUZLUK DEVAM EDİYOR'

"Koordinasyonsuzluk devam etmektedir. Bu kadar karmaşıklık yerine acil ihtiyaçların karşılanması için 10 bin TL destek, deprem travmasını yaşayan ailelerin evlerindeki ailelerin evlerindeki hasarlara bakılmaksızın hiçbir ayrım yapılmadan her aileye verilmeliydi" diyen Filiz, şu açıklamalarda bulundu:

'NE KİRA NE TAŞINMA YARDIMI ALINMAMIŞ'

"Ödenmeye başlandığı açıklanan 15 bin TL taşınma desteğinin hangi sıralamayla ve yöntemle yapıldığı da açıklanmamıştır. Mesela Türkoğlu’nda aynı sokakta evleri yıkılan depremzedelerden birine 15 bin TL taşınma yardımı yapılırken, komşusu başvurmasına rağmen 20 günden beri ne kira ne de taşınma yardımı alamamış. Yine yakınları vefat eden acılı aileler için 100 bin TL destek ödemesinin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı açıklanmamıştır. Ayrıca yakıt masraflarının ödeneceği vaadine karşılık kendi imkanlarıyla şehir dışına giden aileler söz verilen ödemeyi alamamışlardır. Depremzede vatandaşlarımız kira destek ödemelerini alıp alamayacakları konusunda da endişeliler."

ANKA HABER AJANSI