Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, yerel seçimlerin ardından iktidarın gizli vergi artışı planını açıkladı. 1990'lı yıllarda uygulanan bir vergiyi geri getirme hazırlığında olduklarını söyledi.

Şeref Oğuz, yerel seçim sonrası iktidarın gündeme getirilecek gizli vergi çalışmasının, 1 Nisan'dan itibaren KDV'den MTV'ye kadar ciddi zamların geleceğini belirtti. 1990'lı yıllarda uygulanan vergilerin geri getirilme hazırlığında olunduğunu ifade etti.

YEREL SEÇİM SONRASI VERGİ ARTIŞI İDDİASI

Oğuz, "1600 cc'yi aşan araçlara ağır vergiler getirilecek ve 90'lı yıllardan hatırlanan bir verginin yeniden gündeme geldiğini söyleyebiliriz. Bu vergi, kazanmadığınız paranın vergisi olarak adlandırılan peşin vergidir." dedi.

Sözcü TV'ye konuşan Oğuz, şunları ekledi:

"MTV YILDA 4 KEZ ARTIRILABİLİR"

"Vergi artışları için hazırlıklı olmalıyız. 1 Nisan'dan sonra zamların geleceğini biliyoruz. İlk olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde geçen yıl iki artış yapıldı, ancak bu artışlar sadece iki kez olmayabilir, yılda üç veya dört kez artırılabilir.

Özgür Demirtaş'tan 'faiz' açıklaması: Merkez Bankası'nın kararı hatalı Özgür Demirtaş'tan 'faiz' açıklaması: Merkez Bankası'nın kararı hatalı

"KDV YÜZDE 24'E ÇIKARILACAK"

Bir diğer plan ise KDV'nin %24'e çıkarılması üzerine çalışılıyor. Ayrıca, birden fazla evi olanlara ek bir vergi getirilecek. Bu vergi oldukça yüksek olabilir ve ev sahipleri vergiyi ödeyemezlerse evlerini icraya vermek zorunda kalabilirler.

90'LI YILLARDAN KALAN BİR VERGİ DAHA

1600 cc'yi aşan araçlara ağır vergiler gelecek ve 90'lı yıllardan hatırlanan bir vergi daha geliyor. Bu vergi, kazanılmayan paranın vergisi olarak biliniyor ve peşin vergi olarak adlandırılıyor.

Devlet, ihtiyacı olduğu için paranızı alıyor ve bu da enflasyonu artırıyor. Dolayısıyla, devlet sizden alırsa, ekonominin büyük bir kısmı kayıt dışına itiliyor." dedi.