Seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli görüşecek Seçim sonrası ilk kez: Erdoğan ile Bahçeli görüşecek

Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold firmasının işlettiği Çöpler Altın Madeni’ndeki atık sahasının çökmesi sonucu toprak altında kalan madenciler için siyasi partiler Tunceli Valiliği’nin aldığı il dışına çıkış yasağı gerekçe gösterilerek şehir çıkışında durduruldu. İliç’e gidişlerin yasak olduğu belirtiliyor.

Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold firmasının işlettiği Çöpler Altın Madeni’ndeki atık sahasının çökmesi sonucu toprak altında kalan madenciler için alana gitmek isteyen siyasi partiler ve STK’lar Sütlüce polis noktasında durdurularak engellendi.

İL DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Siyasi partiler Tunceli Valiliği’nin aldığı il dışına çıkış yasağı gerekçe gösterilerek şehir çıkışında durduruldu.

Duvar'ın haberine göre, DEM Parti ve İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi yöneticileri arasında görüşmeler sürerken polis tarafından İliç’e gidişlerin yasak olduğu belirtiliyor.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesinde kapsamında Erzincan ilinde meydana gelen toprak kayması olayı ile ilgili eylem ve etkinlik düzenlemek amacıyla kişilerin ve araçlarının, ilimiz sınırları içerisinden Erzincan iline çıkışlarının 14.02.2024 günü saat: 00.01’den 18.02.2024 günü saat: 23.59’a kadar ilgili mevzuat çerçevesinde kısıtlanması kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”