Yerel seçime aylar kala, Türk siyasetini yeniden şekillendirecek bir gelişme yaşandı. Eski MHP ve İYİ Partili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sessiz sedasız parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Yerel seçimler öncesinde siyaset arenası hareketlendirecek bir gelişme yaşandı. İYİ Parti’nin kuruluşunda yer alan Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı ve eski MHP Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 12 Punto’dan Ercan Küçük’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara kulislerinde dolaşan “Yusuf Halaçoğlu sessiz sedasız yeni Milliyetçi bir siyasi parti kuruyor” iddialarının sorulduğu Halaçoğlu, konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

"UCUBE SİSTEM"

Türkiye’nin siyasi durumunun çok iyi olmadığını belirten Halaçoğlu, Türk muhalefetinden de herhangi bir umut doğmadığını dile getirdi. İktidara da eleştirilerde bulunan Halaçoğlu, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen ucube sistem böyle bir asırda olmaması gereken bir sistemdir. Tek kişinin karar verip yasama yetkisini kullanabildiği, yargı unsurlarını kontrol edebildiği ve yürütmeyi de üstlendiği bir hükümet sistemidir” ifadelerini kullandı.

Parlemento’nun işlevde olmamasının siyaset için vahim bir durum olduğunu ifade eden Halaçoğlu, “Bir kişi yanılabilir ve bu denetlenemeyen bir yönetim. Sorgulanamayan bir yönetim. Bu durumda soru verme durumunuz söz konusu değil, hükümet düşürme imkanınız sıfır. Herhangi yanlış bir iş yapıldığı takdirde yöneticilerin yargılanması ayrı bir problem. Çünkü meclisin 3’te 2’si olmadan Yüce Divan toplanamaz. Ki toplansa da kendi atadıkları ile yargılanacakları bir sistem söz konusu“ şeklinde konuştu.

CHP Lideri Özgür Özel'den, Erdoğan'a 'yeni bakanlık' teklifi CHP Lideri Özgür Özel'den, Erdoğan'a 'yeni bakanlık' teklifi

"BASKILAR VAR"

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan kötü durumlar sonrası çevresi tarafından baskı aldığını ifade eden Halaçoğlu, “Siyaset arenasına girmeniz gerekiyor diye baskılar var” dedi.

Parti kurma hedeflerine dair de bilgiler veren Halaçoğlu, “Çok fazla parti var bir işe yaramıyor, herkes bir parti kuruyor diyebilirsiniz. Siyasi parti kurmakta zore değil ama iktidar olmak için kurulan bir parti yok. Yani sadece parti kurmak için parti kuruluyor. Benimde böyle bir çalışma yapmam konusunda büyük bir baskı oldu. Ben de dedim ki şu an için bir parti kurmak değil ama bunun çalışmasını yapmak gerekir. Kimleri ikna edebiliriz. Çünkü sözünün eri insanlar olması lazım. Üzerinde kötü intiba olmaması, temiz insanlar olması lazım. Liyakatlı insanlar olması lazım. Toplumun tanıdığı insanlar olması lazım. Güven duyulması lazım. Eğer böyle bir ekip ortaya çıkarabilirsek bir siyasi yapı meydana getirme çabası var.“ diye konuştu.