Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı lansmanı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Örgütü ve çok sayıda partili katıldı.

'100 BİN KİŞİ İLE SANDIKLARI KOTUYACAĞIZ'

İlk olarak CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik konuştu. Çelik, katılım yapan herkesi selamlayarak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçen dönem yerel seçimlerini hatırlattı.

Özgür Çelik, İmamoğlu’nun yapmak istediği çalışmaların engellendiğini ifade ederek, “Bütün bunlara rağmen İstanbul daha yeşil ve daha adil bir yer haline geldi. Kültür alanları korunuyor, tüm bu çalışmaları sürdürecek ve kapı kapı çalışmalarımızı anlatacağız” dedi.

Merkezi yönetimin, yerel yönetimlerin çalışmalarını engellediğine tekrar vurgu yapan Özgür Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“2028’e giderken halkımıza yeniden umut olacağız. Bu seçimde de eşit şartlarda yarışmayacağız. Onlar yine sahte videolarla halkı yanıltmaya çalışacaklar. 16 milyon için çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. CHP tüm inançtan ve tüm etnik kimliklerden olan herkesin güvende yasamasını sağlayan bir partidir. 39 ilçe için çalışacağız.
100 bin kişilik kadro ile koruyacağız. İstanbul’u yeniden kazanacağız."

ÖZGÜR ÖZEL: İMAMOĞLU’NUN İKİNCİ BEŞ YILI İÇİN BURADAYIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel söz aldı. Özel kürsüye yürürken izleyiciler ‘iktidar’ sloganları attı. Özel, İstanbul’un tarih boyunca çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bugün Ekrem İmamoğlu’nun İkinci beş yılı için buradayız. Anayasamız var. Değiştirilene kadar herkesi bağlayacak. Siz anayasanın bir maddesini yok sayarsanız başkalarının da diğer maddelerini tartışmasına izin verirsiniz.
153’üncü maddesi herkesi bağlarken biri çıktı ve onu yırttı attı. Bu durum 75’inci maddesini yok saymasına sebep olur. O da vekillerin ve Numan Kurtuluş’un yok sayılması anlamına gelir. Bir başkası Cumhurbaşkanını tanımıyorum der. Birileri devletin çivisi olan anayasayı yok saymaya çalışıyor. Onun derdi Gezi davasıdır. Gezi tüm Türkiye’nin onuru fakat o birisinin kinidir.”

ÖZEL’DEN GEZİ TUTUKLULARINA SELAM, ANKARA’YA ÇAĞRI

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Elbette 16 milyon İstanbullu olanı biteni bilmektedir. Ancak burada iki köklü aile vardır. Biri CHP diğeri ise İstanbul’a hizmet eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesidir. İkisinin ortak evladı Tayfun Kahraman. Tayfun nezdinde Çiğdem Mater, Osman Kavala ve Can Atalay’ı selamlıyorum.

Bu insanlar Gezi eylemleri sürerken dönemin başbakanı yurtdışındaydı. Geldiği zaman ona birkaç madde sundular. Burada Başbakan istifa etsin diye bir söz yoktu. Ağaçları kesmeyin diyorlardı. Bu kent bilincinden gezi duruyorsa onların sayesindedir. AKM yıkılıp da yerine AVM yapılmasın dediler. Şimdi diyorlar ki onlar bize darbe yapmaya çalışıyorlardı.

AYM ne derse desin kararı biz veririz diyorlardı. Ama geçen gün iki büyük takım Riyad’a gittiler. Türkiye’nin hak ettiği Cumhuriyet'in derbisini Suudi Arabistan’a götürüyorlar ve Mustafa Kemal’i pazarlık konusu yaptılar. Her şeyde sorumlu benim diyen kişi burada federasyonları sorumlu tuttu. Burada sorumluluğun yoksa gezide de yok. Bu iki yüzlülüğe yeter diyoruz. Gençlerimize kentlerimize ve geleneğimize hep birlikte sahip çıkıyoruz. İstanbul’un 16 milyon 14 Ocak'ta Ankara’ya davet ediyorum. Anayasamıza ve ülkemize sahip çıkmaya çağırıyorum.

'ÇIKAR GRUPLARININ İSTANBUL'UN KANININ EMMESİNE MANİ OLDUK'

Çıkar gruplarının İstanbul’un kanını emmesine mani olduk. Tüm hesap kitabımız bunu ortaya koyuyor. Hani birilerine peşkeş çekilenler İstanbul’a hizmet olarak döndü. Bütün bunlar bittikten sonra Üsküdar’daki deniz karaya yürümeyecek. Bu yıl İstanbul’da yağan her yağmurda İstanbul’a imreniyoruz bu kadroyu tebrik ediyoruz.”

Kitlenin bu konuşmalar üzerine ‘Korkma Erdoğan adayını açıkla’ sloganları atması üzerine Özel, şunları söyledi:

“Bizim karşı olduğumuz şey Fatih Sultan Mehmet’ten emanet bu şehre İstanbul’un iradesi ile değil tek adamın iradesiyle yönetilmesine karşı çıkıyoruz. Hiçbir adaydan çekincemiz yok. İstanbul’u bir beş yıl daha yönetecek olan Ekrem İmamoğlu’nu davet ediyorum."

İMAMOĞLU: 2024'TE İSTANBUL'U BİR KEZ DAHA KAZANACAĞIZ

CHP lideri Özel'in ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:

Skandal! Diyanet, halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş Skandal! Diyanet, halktan topladığı 1 milyar lirayı İngilizlere vermiş

"Bu başarı hepimizin başarısıdır. İstanbul olarak hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. 2024'te sizlerin iradesiyle İstanbul'u bir kez daha kazanacağız. Engellemelere karşı bağışıklık kazandık. Hizmet ürettik, tecrübe kazandık. Artık küçüldükçe küçüldü o engelleme refleksleri. Önümüze çıkartılan zorlukları ve engelleri aşa aşa ustalaştık. Başarıya nasıl ulaşacağımızı artık çok daha iyi biliyoruz.

'16 MİLYONUN KUL HAKKINI YEDİLER'

Biz yola çıktığımızda İstanbul değişim istiyordu. İşlerine gelince millet iradesinden söz edenler işlerine gelince 16 milyonun kul hakkını yediler. Hafızaları taze tutmak gerek.

'SEÇİLDİĞİMİZDE KASADA 6 MİLYON LİRA BIRAKILMIŞTI'

İlk başkanlık dönemimiz kolay olmadı. Görevi devraldığımız İstanbul neredeyse durmuştu. Bizden önceki yönetim hizmet üretmekten uzaklaşmıştı. İşlerine bakmıyorlardı. İstanbul'un kaynaklarını tarumar etmişlerdi. Metro projeleri stop etmişti. İştirak şirketleri vergi borcuna batırılmış ve ihale yasaklısıydı. İştirakler ne yazık ki İBB'nin ihalesine dahi giremiyordu. Otobüsüne aldığı akaryakıtın borcu icralık olmuş bir belediyeydi. Kasasında 6 milyon lira bırakılmış bir belediyeydi. İBB'nin bir saatlik gideri bile değildi bu. Sonra ağır bir salgın başladı. Covid dönemi sokak sokak çalıştık. Bir selde 31 vatandaşımızı kaybetmiştik. İhmal edilmiş tüm konuların üzerinde durduk.

İBB’NİN ATILIMLARINI BEŞ BAŞLIKTA ANLATTI

İsrafı bitirince bereketimiz arttı. Onlar İstanbul için ne yaptınız diye algı operasyonları yaparken biz her gün yeni çalışmalar yaptık. Beş yılda yaptığımız atılım hamlelerimizin tamamını paylaşamaya burada zamanımız yetmez. Bu yüzden beş başlıkta paylaşacağım sizinle bu atılımları;

  1. Tüm zamanların en büyük ulaşım atılımını yaptık.
  2. Kangrenleşmiş altyapı sorunlarını çözüm ürettik. En basitinden kurban bayramlarında boğaz kana bulandı haberlerini göremedik.
  3. İstanbul artık daha adil bir şehir. İstanbul’un çocuklarına süt dağıttık. 388 bin dar gelirli aileye nakit desteği sağladık. Annelere ücretsiz ulaşım hakkı verdik. Kimin parasını kime veriyorsun dedi, biz de onlara ‘Milletin parasını millete verdik’ cevabını verdik. İstanbul’a öğrenci gelemiyor. Mecidiyeköy meydanda yurt yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.
  4. İstanbul’un yeşiline dev yatırımlar yaptık. Atıktan enerji üretimini tam üç katına çıkardık.
  5. Kriz ve afetlere karşı İstanbul’un direncini arttırdık. 36 ilçemizde vatandaşların imar hakkını koruyan bir plan hazırladık. 7849 konutun yapım aşaması sürüyor.

'SEÇİLMESEYDİK NE OLURDU?' DİYEREK ANLATTI

“2019’da biz seçilmemiş olsaydık neler olurdu?” diyen Ekrem İmamoğlu İBB’nin son dört buçuk yıldır yaptığı hizmetleri anlattı. İmamoğlu şunları söyledi:

"İsraf edenlerin ceplerine para akmaya devam ederdi. Çevreyi talan etmeye devam ederlerdi. Biz seçilmemiş olsaydık bu milletin 300 bin çocuğu burs alamazdı. Çocuklar süt içemezdi. Bunlar beton veya kanalla uğraşıyor olurlardı. İstanbul belediyeciliği adil hizmet belediyeciliğidir. Beş yılın sonunda diyoruz ki israfı bitirdik hizmeti getirdik. Bu 16 milyonun başarısıdır. İnanıyorum ki bize yeniden çok büyük bir onay vereceksiniz. Biz de hiçbir komplekse kapılmadan ve biz de hükümetle birlikte beraber çalışacağız. En önemli şehirlerden biri olan İstanbul’un iradesini yok sayamazlar."

CHP’nin yeniden İBB’ye başkan adayı olarak belirlenen Ekrem İmamoğlu seçimde kullanacağı 'Tam yol ileri' sloganını sık sık tekrarlayarak projelerini anlatmaya devam etti. İmamoğlu, “Expres metro hattı Hızray projemizi yapacağız. Adına özellikle ‘bulut’ dediğimiz yollar üstü yaya kaldırım sistemi yapacağız. Tarihi mirasa sahip çıkan bir istanbul için tam yol ileri

'BU GÜVENLİK SORUNUNU ÇÖZÜN'

Görevde oldukları süre boyunca tüm işleri işleri rayına oturttuklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’a ihanet etmeyeceğiz. Şehrimizi ortak akılla yönetiyoruz. Yeni dönemde İstanbul her anlamda güçlenecek. Hazırlıklı bir o kadar da kararlıyız. Bizim bir farkımız var. Biz halkçıyız ve Atatürk milliyetçisiyiz. Biz söz verip yapanlardanız” dedi.

İmamoğlu son zamanlarda yapılan mafya ve çete operasyonlarını hatırlatarak “Adını bilmediğimiz çete kalmadı. Bu suç örgütleri ne zaman geldi buraya? Bu güvenlik sorununu çözün” ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'UN MUHAFIZI OLACAĞIZ'

İmamoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"İstanbul sana söz. Biz yeni dönemde de durmadan, dinlenmeden, atom karıncayı geçecek şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İstanbul emin ellerde yönetiliyor, yönetilmeye devam edecek. İstanbul'un muhafızı olacağız. Bu aziz şehre ihanet edilmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü İstanbul'a ihanet eden Türkiye'ye ihanet eder.

Her siyasi görüşten İstanbulluları bir kez daha liyakatı ve İstanbul'u ileri taşıyacak ekibi seçmeye ve büyük mücadeleye davet ediyorum. İstanbul senin kalendir, İstanbul senindir. İstanbul birilerinin hırsına kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Hep birlikte başaracağız. Tam yol ileri. Her şey çok güzel olacak."