Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasında Cumhuriyet savcısı İmamoğlu hakkında, “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etti. Duruşma 14 Aralık’a ertelendi.

4 yıl 1 aya kadar hapsi istenen İmamoğlu, bir yıldan fazla ceza alması ve kararın kesinleşmesi durumunda 'siyasi yasaklı' hale gelebilir.

ekrem imamoglu
Ekrem İmamoğlu

'CEZA ALMAK İÇİN DUA EDİYOR'

Bugün görülecek dava, Habertürk'te Ebru Baki'nin sunduğu 'Para Gündem' programında da masaya yatırıldı. Canlı yayında konuşan, AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Mehmet Şahin, İmamoğlu'nun söz konusu davada ceza almak için 'dua ettiğini' öne sürdü.

Şahin, İmamoğlu'nun davada ceza aldığı takdirde bunu mağduriyet olarak kullanacağını ve bunu cumhurbaşkanlığı adaylığı için öne çıkma şansı olarak gördüğünü iddia etti. Şahin, "İmamoğlu ne yapsam da İstanbul'dan kurtulsam diye düşünüyor" iddiasında bulundu.