İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'a bir çivi bile çakamadılar" sözlerine yanıt verdi. "Çivi bile çakmamış diyor bana. Bak, bak, bak... Bir gün beni davet et, anlatayım. Fakat bir gün bile yetmez hizmetlerimi anlatmaya" dedi.

'SOHBET ETMEYE, DERTLEŞMEYE GELDİM'

Konuşmasına "Merzifon tarihiyle de çok özel, insanlarıyla da çok özel, stratejik önemiyle de çok özel" diyerek başlayan İmamoğlu, "Sizinle sohbet etmeye, dertleşmeye ve sizin o enerjinizi alıp bütün Türkiye'yi dolaşmak için geldim" dedi.

'TÜM TÜRKİYE İÇİN BAŞARACAĞIZ'

"Zaman hızla akıyor, önümüzde çok az zaman var" diyen İmamoğlu, "Az zamanda çok büyük işler başarmak zorundayız. Sadece milletin ittifakına oy verenler için değil, 86 milyon insanımız için başaracağız" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN SELAMINI GETİRDİM'

İmamoğlu, Merzifon konuşmasına şu ifadelerle devam etti: 

Türkiye'de siyasete ahlak gelsin, siyasete dinamizm gelsin, siyasetten kibir, bencillik gitsin. Siyasete liyakat gelsin. Partizanlık devletimizin bütün kurumlarımızdan uzaklaşsın. Memleketimizin her birine eşitlik gelsin diye yola çıktık.

Size bu milletin vicdanını, bu devletin aklını, bu insanlarımızın ahlakını ve hak, hukuk ve adaletin simgesi olmuş sevgili 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim size. Biz herkesin elini sıkmaya geliyoruz. Herkesle konuşacağız, 'benden değilsen yoksun' asla demiyeceğiz.

'DAVET ET ANLATAYIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'a çivi bile çakamadılar" sözlerine de yanıt veren İmamoğlu, "Şimdi memleketimizi yöneten akıl, şahıslar, sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul'a gelip İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na laf atmaz. Gerek yok. Bu milletin oyuyla seçilmiş bir kişi, 86 milyonun cumhurbaşkanı olmalı.

Çivi bile çakmamış diyor bana. Bak, bak, bak... Bir gün beni davet et, anlatayım. Fakat bir gün bile yetmez hizmetlerimi anlatmaya. Sorun şurada; 25 yıl yönettiler, özellikle son 15 yılda çok sıkıntılı işler yaptılar İstanbul'da. Biz seçimi kazanınca zannettiler ki malını, mülkünü aldık! İstanbul'u kendi malı ve mülkü zanneden bir grup var, bir avuç insan! İstanbul 16 milyon insanın."

'GENÇLERİ OY DEPOSU OLARAK GÖRMÜYORUZ'

İmamoğlu, "14 Mayıs'ta 86 milyon insan onlara güle güle diyecek, bay bay diyecek. 86 milyon insanımızla bu ülkenin sahibi olduğunu hissettirdiği bir dönemi başlatacağız" dedi.

Gençlere de seslenen İmamoğlu, "Gençleri biz oy deposu olarak görmüyoruz. Ben şahsen onlardan çok besleniyorum. Gençlerin nasıl dinamik olduklarını, nasıl dürüst olduklarını biliyorum. Gençler bana 'Başkanım adalet istiyoruz' diyorlar" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU İLE KAZANACAĞIZ

14 Mayıs seçimlerine vurgu yapan İmamoğlu, şunları kaydetti: "Dertleşelim. 14 Mayıs'a kadar biz her yeri gezeceğiz. Ama bu iş sadece bizim ya da siyasi dostlarımızın işi değil. Ne yapacağız? Herkesin gönlünü kazanacağız. Vatandaşın derdini dinleyeceğiz. Biz bu seçimi milletimizle kazanacağız, milletin ittifakıyla kazanacağız, Millet İttifakı'yla kazanacağız, sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile kazanacağız."

(BirGün)