Pakistan’ın devrik liderinin, ülke siyasetinde güçlü orduya karşı siyasi krizin ardından geçtiğimiz gün yolsuzluk suçlamasıyla sekiz gün gözaltında tutulacağı açıklandı. Khan'ın tutuklanması, birkaç şehirde güvenlik güçleriyle çatışan ve ordu karargahına yürüyen PTI Partisi’nin destekçilerini öfkelendirdi.

Khan'ın destekçileri, orduyu geçen yıl nisan ayında Khan'ın devrilmesini planlamakla suçlarken, ordu yetkilileri müdahale iddialarını reddediyor. 

ASKER ‘KIRMIZI BÖLGE’DE

Hükümet çarşamba günü ordunun barışı sağlamak için en kalabalık iki eyalette ve başkentte konuşlandırılmasını onayladı. İslamabad polisi, askerlerin başkentin hükümet binalarının bulunduğu hassas "kırmızı bölgeye" çoktan girdiğini söyledi.

Polis ve hastanelerin bildirdiğine göre, protestolarla ilgili olaylarda en az altı kişi öldü. Polis güçleri ise, çoğu Pencap ve Hayber Pakhtunkhwa eyaletlerinde olmak üzere ülke genelinde yüzlerce polis memurunun yaralandığını ve 2 binden fazla kişi tutuklandığını duyurdu. 

SOSYAL MEDYA KISITLANDI

Pakistan’ın iletişim yetkilileri, İçişleri Bakanlığı’nın mobil internet hizmetlerinin kesilmesi ve sosyal medya platformları Twitter, Facebook ve YouTube'a erişimin kısıtlanması emrini verdiğini söyledi. Yetkililer ayrıca yıl sonu sınavları iptal edilerek ülke çapında okulların kapatılması emrini verdi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER