İnşaat sektöründe yürüttüğü başarılı projeleri ile tanınan İnşaat Mühendisi Melek Keleş İyi Parti'den 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. Yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile de sık sık gündeme gelen Keleş, “Mesleğim gereği, okul ve iş hayatında, kadınların yaşadığı tüm zorlukları ve verdikleri tüm mücadeleleri yaşayarak deneyimlemiş bir kadınım. Bu bilgi ve birikimlerimi ülke nüfusunun yarısına sahip olan kadınların sorunlarını çözmek, yaşanan doğal felaketler karşısında bilimi önceleyerek çözümler üretmek adına aday adayı oldum” ifadelerini kullandı.

'ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ASLA KORKMADIM'

Özellikle kadınların yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Melek Keleş, “ Kadınların ülkemizde yaşadıkları sorunları dile getirmek ve bu noktada elimi taşın altına koymaktan asla korkmadan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde, İyi Parti çatısı altında İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olarak bu kutlu davada yer almak istiyorum” dedi.

MELEK KELEŞ KİMDİR?

İnşaat Mühendisi Melek Keleş, şoför bir babanın ve ev hanımı bir annenin 3. çocuğu olarak Trabzon Ortahisar’ da dünyaya geldi. Öğrenim Hayatına bir köy ilkokulunda başladı, ilkokuldan sonra dini eğitim almak için okul hayatına ara verdi. Ortaokul sınavlarını açıktan okuyarak mezun olduktan sonra, Trabzon Lisesinde eğitim hayatına devam etti. Üniversite eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayarak 2000 yılında mezun oldu. Kendi işini kurarak proje müdürlüğü, bilirkişilik ve müteahhitlik yaparken aynı zamanda eğitim hayatına devam etti. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümünden 2015 yılında mezun oldu. Ülkenin bulunduğu duruma kayıtsız kalamayarak 2018 yılında siyaset hayatına katıldı. Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanlığında, Sosyal Politikalar, Aile ve Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Bu süreçte sürekli toplum faydası için projeler üreten Keleş, Türkiye de ilk kez 2019 yılında engelliler için Deprem Semineri düzenledi. Hem engelli vatandaşlara Deprem bilinci kazandırdı, hem de ilk yardım ile ilgili hazırlattığı deprem çantalarını dağıtarak tedbirli olmanın önemini anlattı. Sadece İstanbul da değil, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki engelliler için özgüven temalı kampanyalar yaparak yeteneklerini kazanca dönüştürmeleri için çalışmalarda bulundu. 2020 yılında BBP sindeki görevinden gördüğü lüzum üzerine ayrıldı. Deva partisinin kuruluşu ile birlikte Genel Merkez Sosyal Politikalar ve Kadın Politikaları Başkanlığında Karadeniz ve Marmara bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Bu süreçte bölgelerde bulunan illerde saha çalışmaları yaparak parti tanıtımı ve teşkilatlanma çalışmalarına destek oldu. 2022 yılında gördüğü lüzum üzerine buradaki görevinden de istifa ederek ayrıldı. Tüm bu siyasi deneyimler devam ederken akademik olarak ta kendini geliştirmek ve siyaseti bir bilim olarak gördüğü için, Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü kazanarak eğitim almaya başladı. Halen 3. sınıf öğrencisi olarak, eğitimine devam etmekte olan Keleş, İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Keleş ile evli ve 3 çocuk annesidir.