Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Bununla birlikte her geçen gün yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre kullanıcılar artık ortak bir koleksiyon hazırlayacak.

ORTAK KOLEKSİYONA 250’YE KADAR KULLANICI EKLENEBİLECEK

Meta’nın önemli platformlarından biri olan Instagram, bugün yeni bir özellikle karşımıza çıktı. Kullanıcı deneyimini artırmak isteyen Instagram, kullanıcıların ortak koleksiyon oluşturmalarına imkân tanıyan bir özellik getirdi.

Koleksiyon özelliği normalde 2017’den beri uygulamada yer alıyor. Ancak bu koleksiyonlar yalnızca kullanıcılara özel bir şekildeydi. Şimdi ise durum daha farklı bir hal aldı. Şirketin getirdiği yeni özellik sayesinde birden fazla kullanıcı ortak bir koleksiyon oluşturma şansına sahip olacak.

Şirket söz konusu özelliği resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla paylaştı. Açıklamaya göre 250’ye kadar kullanıcı, ortak bir koleksiyon oluşturabilecek. Yeni özelliğin kullanımı ise oldukça kolay. Bunun için ilk olarak bir gönderiyi koleksiyona ekleyip ona isim vermeniz gerekiyor. Sonrasında ise ayarlar kısmından o koleksiyona kimlerin dahil olacağını seçmeniz gerekiyor.

Bu sayede eklediğiniz kullanıcılar o koleksiyona içerik ekleyebilecek. Ancak ekleyeceğiniz gönderi gizli bir hesabın gönderisiyse tüm kullanıcıların o hesabı takip etmesi gerekiyor. Ayrıca kullanıcılar oluşturulan bu koleksiyonu bir başkası ile DM ya da bağlantı yoluyla paylaşamayacak.

TWİTTER’IN ALTERNATİFİ OLABİLİR

Daha öncesinde de Instagram Barcelona kod adlı yeni bir uygulamayla gündeme geldi. Alessandro Paluzzi’nin keşfetmesinden sonra gündeme gelen bu uygulamanın neyle ilgili olduğu hakkında henüz herhangi bir bilgi yer almıyor. Ancak uygulamanın bir Twitter alternatifi olabileceği yönünde iddialar var.

Shift Delete