Artık Instagram kullanıcıları, Hikayeler'de olduğu gibi fotoğraflar ve Reels videolarını 'Yakın Arkadaşlar' listesiyle paylaşma seçeneğine sahipler.

Yurtdışı telefon kullananlar dikkat! Kayıtsız kullanım süresi değişti Yurtdışı telefon kullananlar dikkat! Kayıtsız kullanım süresi değişti

Yakın Arkadaşlar özelliği, başlangıçta 2018 yılında yalnızca hikayeler için kullanılıyordu. Ancak Instagram, bu özelliği akışta paylaşılan fotoğrafları da kapsayacak şekilde genişleterek, Reels videolarını da içine aldı. Bu sayede, kullanıcılar artık Instagram'da paylaştıkları tüm gönderileri sadece belirledikleri "Yakın Arkadaşlar" listesiyle paylaşabilecekler.

Yakın Arkadaşlar özelliğini kullanmak oldukça basit. Bir Reels videosu paylaşırken, "Kişileri etiketle" kısmının altındaki "Hedef kitle" bölümünden 'Yakın Arkadaşlar' seçeneğini seçmek yeterli olacak. Böylece, kullanıcılar gönderilerini herkesle mi yoksa sadece yakın arkadaşlarıyla mı paylaşacaklarına karar verebilecekler.

Bu yeni özellik, Instagram kullanıcılarına paylaşımlarını daha kontrollü bir şekilde yönetme imkanı tanıyarak, içeriklerini sadece belirledikleri özel bir grupla paylaşma özgürlüğü sağlıyor.