ABD'li yetkililerin saldırıda İsrail'in rolüne işaret ettiği ilk olarak kimliği belirsiz birkaç kaynağa atıfta bulunan Wall Street Journal tarafından bildirildi. İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir ABD'li yetkili, İsrail'in işin içinde olduğunu söyledi. Diğer bazı ABD'li yetkililer, Washington'un hiçbir rol oynamadığını söylemenin ötesinde yorum yapmaktan kaçındı.

Saldırı hakkında pek detay vermeyen Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, İran'daki hava saldırılarına ABD’den askeri güçlerin katılmadığını söyledi.

‘KORKAKÇA SALDIRI’

İran, İsfahan şehrinin merkezindeki bir askeri fabrikayı vuran insansız hava araçlarını yakaladığını iddia ederken, can kaybı veya ciddi hasar olmadığını açıkladı.

İsrail ordusundan herhangi bir açıklama yapılmazken, İsrail, diplomasi Tahran'ın nükleer veya füze programlarını frenlemezse, İran’daki hedefleri vurmaya istekli olduğunu söylüyor.

Tahran, Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian'ın İran'da "güvensizlik" yaratmayı amaçlayan "korkakça" bir saldırı olarak nitelendirdiği saldırıda resmi olarak hedef göstermedi. Ancak bir milletvekili olan Hüseyin Mirzaie'nin devlet televizyonu yorumları, İsrail hakkında "güçlü spekülasyonlar" olduğunu söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER