Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Chunying: ABD bizi Rusya’ya yardımla suçlayıp, İsrail’e yardım ediyor Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Chunying: ABD bizi Rusya’ya yardımla suçlayıp, İsrail’e yardım ediyor

İsrail'i ilk defa doğrudan hedef alan İran, son aylarda İsrail'den art arda gelen saldırılara rağmen soğukkanlı hareket ettiğini açıkladı.

Tahran, 1 Nisan'da Suriye'deki elçiliğine düzenlenen ve üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldüğü saldırı sonrası cumartesi günü İsrail'e onlarca İHA ve füzeyle saldırdı.

Orta Doğu'da tansiyonu fırlatan saldırıda çok sayıda füze ve İHA'nın İsrail, ABD ve bölgedeki müttefikleri tarafından düşürüldüğü kaydedildi. Öte yandan İran, İsrail'deki bazı askeri tesisleri vurduğunu duyurdu.

"BATI, İRAN'IN İTİDALLİ DAVRANMASINA ŞÜKRETMELİ"

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, "Batı ülkeleri İran'ı suçlayacakalrına İsrail'in savaş suçlarına karşı ne gibi önlemler aldıklarını kamuoyuna açıklasın" dedi. Kenani, "Batı, son aylarda İran'ın itidalli davranması ve saldırıları sınırlı tutması nedeniyle şükretmeli" dedi.