Altın fiyatları haftaya kar satışı yiyerek başladı. Ons altın 2000 dolar psikolojik direncinin altına yerleşirken gram altın fiyatı buradan ters rüzgarı alarak geriledi. İslam Memiş, 'Bu fırsatlar her zaman gelmez' diyerek uyardı.

Sabah'ta yer alan habere göre, altın gram fiyatı rekor kırmayı bırakıp düşüşe geçti. Ons altın tarihi zirveyi görüp psikolojik desteğin altına indi. Piyasada yaşanan hareketlilik konusunda uyarılarda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili yorum yaptı.

İslam Memiş’in sözleri şöyle:

“Ons altın fiyatı 1980 dolar civarında. Geçen haftalarda söylediğim 1980-2000 dolar aralığına geri geldi. Asya piyasalarında geçen hafta başında bir hamle yapıldı ve ons altın 2148 dolar seviyesine ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması

Hızlı yükselişlerden sonra 1980 dolar seviyesine gerileme olasılığına dikkat çekmiştim. 1980 dolar destek seviyesi sonunda test edildi. Eğer bu seviye kırılırsa 1970 dolar destek seviyesi gündeme gelecek. Ama 2000 dolar seviyesinin altındaki her seviye orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı sunuyor.

"ÇIKIŞLAR GÖRECEĞİZ"

Özellikle uzun vadeli yatırımcılar için altın fiyatlarına girmek için bir şans doğdu. Ons tarafında 2000 dolar seviyesinin üzerine çıkışlar görmeye başlayacağız. Yani 2020 dolar direnci tekrar test edilecek. Aşağıda 1980-1970 dolar bölgeleri var ama bunlar hemen yukarı dönebilir.

"FIRSATI KAÇIRMAYIN"

Gram altın TL fiyatı için serbest piyasalarda 1900-1950 lira bandını izliyorum. Bu hafta gram altın yatırımcısı harika fırsatlar yakaladı. Son iki haftada neredeyse 40 liralık bir düşüş yaşandı. Bu fırsatlar her zaman karşınıza çıkmayabilir bu yüzden gram altın yatırımcısı fırsatları kaçırmamalı.

Bu son tur dediğim düşüşler şimdilik sona ermiş görünüyor. Fırsatı değerlendirmek gerek. Bu fiyatlardan ons altını ve gram altını bir daha bulamayabilirsiniz. Bugün ABD enflasyon verisi, çarşamba günü Fed faiz kararı ve perşembe günü de Avrupa Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak.

"KISA VADELİ İŞLEM YAPMAYIN"

Gelecek veriler küresel piyasalarda önemli etkiler yaratacak. Geniş bir aralıkta dalgalanacak bir piyasa olacak. Bu hafta kısa vadeli işlem yapmayın. Aralık ayı alım fırsatı için son şans. Bu haftaki geri çekilmeler beklenenden daha fazla oldu.

Dolayısıyla bu fırsatı kaçırmayın. 2024 ilk çeyreği itibariyle gram altında 2000 TL, ons altında ise 2000 doların en düşük seviyeler olduğunu göreceğiz.”