Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Süper Kupan'nın oynanacağı tarihin değişmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TFF'den erken seçim tepkilerinin ardından açıklama TFF'den erken seçim tepkilerinin ardından açıklama

"3 GÜNDE 1 MAÇ OYNAYACAĞIZ"

Haber Global'e konuşan Kartal, "3 günde bir maç oynayacağız. Süper Kupa’yla ilgili bugüne kadar birçok sefer maçın ileri bir tarihe kaydırılması için, her takım da Avrupa’da yer almasından dolayı müraacatlarımız olmuştu. Şu anda Türkiye’yi tek temsil eden Fenerbahçe olarak bu maçın neden Avrupa maçı öncesinde oynatılması ısrar ediliyor, anlamış değilim. Sonuç olarak ülke puanı, milli maç gibidir. Türkiye Ligi’nin ikincisi olarak biz Konferans Ligi’ne 3 ön eleme oynayarak katıldık. İkinci takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılması gerekirken, biz bu durumu yaşadık. Şu anda bizim maçların milli maçlardan farkı yok. 4 günde bize iki tane şiddeti yüksek maç oyna diyorlar. Ülke puanı önemsiz mi?" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY MAÇLARI YÜKSEK STRES ALTINDA OYNANIYOR"

Nisan ayındaki fikstürün yoğunluğuna değinen Kartal, "Galatasaray’la oynadıktan sonra Yunanistan’a Olympiakos maçına gideceğiz. Galatasaray maçları yüksek stres altında oynanan maçlardır. Bunu oynayıp Avrupa maçına çıkmak ne kadar doğru olur? Biz bu maça daha çok dinlenip çıksak ülkemiz adına iyi olmaz mı? Bizim mücadelemiz bu. Biz bunu defalarca söylememize rağmen hem karşı takımın hem de TFF’nin bu tutumunu anlamış değilim. Daha önce Galatasaray’ın da Avrupa kupalarında mücadele ettiği zaman birçok kez maçlarının ertelendiğini biliyoruz. Neden bu tarihte oynatmaya çalışıyorlar, anlamış değilim."

"HEM TFF, HEM DE RAKİBİMİZİN ÜLKE PUANINA DESTEK OLMASINI BEKLERDİK"

Kartal, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; "Tek sıkıntı 7’sinde oynayacağımız Süper Kupa. Hem TFF hem de rakibimizin ülke puanı için bize destek olmalarını beklerdik ama maalesef olmadılar."