Kesin olmayan sonuçlara göre ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Sonuçların netleşmesiyle birlikte birçok kentte Erdoğan taraftarları kutlamalar yaptı. 

İSMAİLAĞA CEMAATİ ÜYLERİ NESİN VAKFI'NI HEDEF ALDI

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre İstanbul Çatalca’da İsmailağa Cemaati üyeleri onlarca çocuğun yaşadığı Nesin Vakfı’nın yanında toplanıp, vakfa yönelik tehditler ve küfürler savurup, havai fişek patlatıp, yüksek sesle marşlar dinleterek seçim kutlaması yaptı.

'SİLAHLILAR, YETKİLİLERİ UYARIYORUM'

Ali Nesin Twitter'da Matematik Köyü isimli hesabından yaşananları şöyle anlattı: "Yandaki tarikat şu anda hoparlörlerini Vakf'a yönlendirmiş durumda, yüksek sesle Mehter Marşı gibi bir şey çalıyor. Silah sesleri, maytaplar, yüksek sesli müzik ve ışıklar. Arabalar ışıklarını açmış, korna çalıyorlar. Çocuklar uyanmış ve korkuyla alt kata inmişler.

Küfürler gırla... "Her şeyden aklandık artık" diyorlarmış, muhtemelen 6 yaşındaki kızla evlenen müritlerinden bahsediyorlar. Silahlılar. Yetkilileri uyarıyorum." 

Daha önce de bölgedeki Nesin Vakfı zeytinlikleri kundaklanmış, İsmailağa Cemaati üyeleri jandarmanın gözü önünde Vakıf yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu’na saldırarak darp etmişti. Darp raporu alan Cihangiroğlu, salgınlardan şikayetçi olmuş ama savcılık takipsizlik kararı vermişti.