Başbakan Netanyahu, çok sayıda insanın sokaklara dökülmesinin ardından öneriyi ertelerken, Beyaz Saray başlangıçta Netanyahu'nun bir uzlaşma araması gerektiğini öne sürdü, ancak ABD Başkanı, gazetecilerin sorularına "Umarım bundan uzaklaşır" diye yanıt verdi.

İsrail liderini Beyaz Saray'a davet etmeyi düşünmediğini söyleyen Biden, "Umarım Netanyahu gerçek bir uzlaşma sağlamaya çalışacak şekilde hareket eder” dedi. 

‘BIDEN’I 40 YILDIR TANIYORUM…’

ABD Başkanı’nın sözlerinin ardından İsrail lideri, “İsrail, kararlarını en iyi dostları da dahil olmak üzere dış baskılara göre değil, halkının iradesine göre veren egemen bir ülkedir. Başkan Biden'ı 40 yılı aşkın süredir tanıyorum ve onun İsrail'e uzun süredir devam eden bağlılığını takdir ediyorum" ifadelerini kullanırken, İsrail-ABD ittifakının kırılmaz olduğunu ve "aramızda ara sıra çıkan anlaşmazlıkların her zaman üstesinden gelindiğini" söyledi.

Netanyahu, "Yönetimim, geniş bir konsensüs yoluyla elde etmeye çalıştığımız, hükümetin üç erki arasındaki uygun dengeyi yeniden kurarak demokrasiyi güçlendirmeye kararlıdır" şeklinde ekledi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER