İsrail'de Başbakan Netayahu'nun yargı reformuna karşı çıktığı için Savunma Bakanı Gallant'ı görevden aldı. Gallant'ın görevden alınmasının ardından protestolar şiddetlendi.

İSRAİL'DE HALK AYAKTA

Yargı reformuna karşı protestolar şiddetlendi. Kudüs’te eylemciler Netanyahu’nun evinin önündeki barikatı yıktı. İsrail’in New York Başkonsolosu, Netanyahu’ya tepki olarak istifa etti. Üniversiteler ikinci bir emre kadar greve gittiklerini duyurdu.

YARGI REFORMUNA KARŞI AÇLIK GREVİ

İsrail’de yerel yönetimlerin başkanları, yargı reformundan vazgeçmeyen hükümeti protesto etmek için Tel Aviv’de bulunan Başbakanlık ofisi önünde açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

KURUMLAR GREVE GİDİYOR

Hastaneler, üniversiteler ve işçiler, hükümetin sürmekte olan yargı reformu yasasına tepki olarak ve Savunma Bakanı Gallant’ı görevden almasına karşı grev yapacaklarını açıkladılar.

1 MİLYON KİŞİYLE GÖSTERİ ÇAĞRISI

İsrail basını, Tel Aviv’de Netanyahu’nun yargı reformuna karşı yapılan protestolara 600 binden fazla kişinin katıldığını söyledi. İsrail’de 27 Mart tarihinde Knesset (Meclis) önüne 1 milyon kişilik gösteri için çağrı yapıldı.