Bir radyo kanalına konuşan Dini Siyonizm Partisi’nin yeni Ulusal Misyonlar Bakanı Orit Strook, İsrailli doktorların partisinin hazırladığı yasaya uygun olarak LGBTQ hastalarına tedaviyi reddedebileceklerini söyledi. 

Strook, bir doktorun, "bu hizmeti verebilecek yeterli sayıda başka doktor olduğu sürece" dini inançlarını ihlal etmesi halinde bir hastayı tedavi etmeyi reddedebileceğini belirtti.

CUMHURBAŞKANINDAN SERT TEPKİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, artan LGBTQ karşıtı söylemi kınayarak "Son günlerde LGBTQ topluluğuna ve halkın diğer kesimlerine karşı ırkçı beyanlar beni son derece endişelendiriyor. Bu tür sözler İsrail'in demokratik ve ahlaki değerlerine zarar veriyor” dedi. 

NETANYAHU ‘ZAYIF’ KALIYOR

Strook'un sözlerini "kabul edilemez" olarak nitelendiren Netanyahu, yeni hükümetinin eşcinsel hakları için bir tehdit oluşturacağını reddediyor, ancak eleştirmenler, İsrail'i kutsal olarak gördükleri dini mirası giderek daha fazla benimsemeye iten aşırı milliyetçi koalisyon ortaklarını kontrol etmek için çok zayıf olduğunu söylüyor.

‘ÖYLE DEMEMİŞTİM’ AÇIKLAMASI

Yasadışı İsrail yerleşimci topluluklarından bazılarının lideri olan Strook, sözlerine yönelik sert eleştirilerin ardından, daha sonra paylaşım yaparak LGBTQ bireyleri değil, dini açıdan sakıncalı olacak tıbbi prosedürlerden bahsettiğini söyledi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER