Türkiye’den yurtdışına gitmek üzere İstanbul Havalimanına gelen bir yolcunun bagajında yapılan arama sonucu Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından toz haldeki maddelerden alınan örneğin uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazında analizinin yapılması sonucu maddenin kokain olduğu belirlendi.

TOPLAMDA 1 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Bagaj yolcuya ulaşmadan önce bagaj dağıtım noktasında açıldığında bagajın altına ilave bir taban oluşturulduğu ve bu taban ile bagaj arasına zula yapıldığı tespit edildi. Toplamda 1 kilo 120 gram kokain ele geçirilmiş oldu.

İstanbul Havalimanı’ndaki diğer operasyonda kargo bölümünde bir gönderiyi riskli olarak değerlendirdi. İçerisinde müzik aleti 'org' olan gönderi detaylı incelemeye tabi tutuldu. Ekiplerinin dikkatinden kaçmayan ve org içerisine gizlenmiş 640 gram ağırlığında 3 bin 800 adet captagon hap yakalandı.

SIRT ÇANTASI VE VALİZDE YAKALANDI

Operasyonlarını sürdüren ekipler yurtdışından Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu bir kişinin valizi ve sırt çantasında yaptıkları aramada zulalanmış vaziyette 2 kilo 240 gram esrar ele geçirildi. Gümrük Muhafaza NarkoKİM personellerinin havalimanı kargo bölümünde yaptığı aramada ise bir valizin astar kısımlarının içerisinde bulunan küçük bez parçalarına emdirilmiş halde 3 kilo 600 gram metanfetamin yakalandı.

Gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda Gümrük Muhafaza ekiplerinin görev dostları hassas burunlu narkotik dedektör köpekleride önemli katkı sağlarken, olaylara ilişkin 5 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan 3 ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(DHA)