Bir süredir Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava akımının önümüzdeki günlerde etkisini artırması bekleniyor. İstanbul Valiliği, bölgede beklenen sıcak hava artışıyla ilgili bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı.Türkiye genelinde beklenen sıcak hava dalgasının İstanbul'da da mevsim normallerinin 5, 10 derece üzerinde seyretmesinin beklendiğini kaydeden Valilik, kronik rahatsızlığı olanların, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamalarını, muhtemel orman yangınlarının önüne geçmek hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Valiliğin açıklaması şöyle:

Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelere göre;

Bölgemiz genelinde halen mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, Pazar (27.07.2025) gününden itibaren etkili olacağı tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının; Bölgemizde 5 ila 10 °C derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Yüksek hava sıcaklıklarının Çarşamba (30.07.2025) gününden itibaren azalacağı tahmin ediliyor. İlimizde; 26 Temmuz ilâ 30 Temmuz 2025 tarihleri arasında beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının 35°C kadar yükseleceği tahmin edilmektedir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi teyakkuzda
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi teyakkuzda
İçeriği Görüntüle

Orman yangınına da dikkat çekildi

Mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıkları nedeniyle; kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları, muhtemel orman yangınlarının önüne geçmek hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir"