Türkiye'nin NATO üyeliğini onaylamadığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Terörün merkezi" olarak tanımlanan İsveç'ten itiraf geldi. PKK terör örgütünün faaliyetlerine geç olsa da uyanan İsveç, "Sorun düşündüğümüzden büyükmüş" dedi.

“PKK MAFYACILIK YAPIP TERÖRÜ FİNANSE EDİYOR"


İsveç’in en çok okunan gazetelerinden Aftonbladet’in aktardığına göre, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström şu ifadeleri kullandı: "PKK'nın ülkemizdeki faaliyetleri çok fazla. Gelişmiş bir ağları var. Burada mafyacılık, uyuşturucu ticareti, haraç, çete faaliyetleri ile para topluyorlar ve bununla Türkiye'deki terörü finanse ediyorlar. Bu konuda ciddi bir yapılanmaları var. 

Evet, Türkiye ile yaptığımız mutabakat neticesinde PKK'nın faaliyetlerini bitirme sözü verdik ancak PKK'nın buradaki yapılanması, düşündüğümüzden de büyük çıktı.

“TÜRKİYE'YE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ”


PKK'nın buradaki yapılanması çete ve organize suçlar ile doğrudan bağlantılı. Uyuşturucu ticareti ve haraç gibi organize suçlarla İsveç halkına zarar veriyorlar.

Emniyet birimlerimiz, NATO mutabakatı sonrası durumu incelemeye aldı ve PKK’nın yapılanmasını ortaya çıkarmaya başladı. 

Umuyoruz ki bu yaz çıkacak yeni terörle mücadele yasası ile bu konuda ciddi adımlar atacağız. İsveç'in amacı, Türkiye'ye verdiği sözü tutmak ve bu şekilde NATO'ya girmek.”

Oda TV