Zorlu, verdiği yanıtta "Bu ciddiyetsiz gösterilere, kutuplaştırıcı dil ve saldırılara rağmen umudumuzu yitirmeyeceğiz" dedi.

ÇELİK'TEN ERDOĞAN-AKŞENER TARTIŞMASINA YANIT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'a verdiği yanıta AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt gelmişti. Çelik, "Kendi adaylarını ilan ettiklerinden beri PKK’nın defalarca açık destek ilan ettiği bir yapının parçası olarak yola devam etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Kuşkusuz bunu tonlarca “rezene çayı” içerek bile hazmetmek mümkün değildir" açıklamasında bulunmuştu. 

İYİ PARTİLİ ÇELİK'TEN CEVAP

Çelik'in Akşener'i hedef alan sözlerine yanıt İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan geldi. Zorlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

KAVGA DİLİNE ORTAK OLMAYACAĞIZ

"Milletimizin birliğe, huzur ve adalete ihtiyaç duyduğu bu zor günlerde bu ayrıştırıcı ve kavga diline ortak olmayacağız. Temel atma töreni adı altındaki ciddiyetsizliği değil de, bunu eleştirenleri hedef almak, devlet yönetiminde ciddiyetin kaybolduğunun açık bir göstergesidir. Milletin gerçeklerinden her geçen gün daha da uzaklaşan siyasi iktidarın ve sözcülerinin bu gerginliği elbette boşuna değildir! İYİ Parti’nin yükselişi ve 14 Mayıs’a vuracağı mührün belirmesi, öfke ve saldırı dilinin sebebidir. Şu hususları da milletimize hatırlatmak isteriz:

İYİ Parti, birileri gibi teröristbaşının mektubunu okutmaz! Çözüm adı altında terör örgütlerinin hendek kazmasına, mahkeme kurmasına izin vermez. Milliyetçiliği ayaklar altına alanlara müsade etmez; Cumhuriyetimizin kazanımlarından ve “Ne Mutlu Türküm ” demekten asla vazgeçmez.

'MUTABAKAT METNİNİN ARKASINDAYIZ'

Millet İttifakı ise 6 partinin kurduğu bir ittifaktır. Oy pusulasında 6 partinin logosu olacaktır. Sandığa gidince de sayabilirsiniz! Millet İttifakı, siyasi hedef ve vizyonunu 260 sayfalık ortak mutabakat metni ile tüm vatandaşlarımızla paylaşmıştır. Biz de bu metnin arkasındayız.

'UMUDUMUZU YİTİRMEYECEĞİZ'

Depremzedelerimize tekrar baş sağlığı diliyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu ciddiyetsiz gösterilere, kutuplaştırıcı dil ve saldırılara rağmen umudumuzu yitirmeyeceğiz.Sizlerden 45 gün daha sabır rica ediyoruz. Birlikte kazanacağız ve yaralarımızı hızla saracağız."