İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamarı sonrasında basında istifa furyası olarak nitelenen ayrılmalar yaşanmıştı. İYİ Parti'de yaşanan istifalardan biri de bugün Karadeniz Ereğli'de yaşandı. 

'CHP'YE SAYGIMDAN DOLAYI TÜM GÖREVLERİMDEN İSTİFA EDİYORUM' 

İYİ Parti Karadeniz Ereği Belediyesi meclis üyesi Sertan Kuzu 'Gördüğüm lüzum üzerine CHP Yönetimine, Seçmenine ve CHP Ereğli Belediye Başkanı Değerli büyüğüm Halil Posbıyık'a saygımdan dolayı Meclis Üyeliği'nden ve tüm görevlerimden İstifa ediyorum' açıklamasını yaptı. 

Sertan Kuzu'nun yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yerel seçimlerde Kdz Ereğli'de başarısız olmuş Ereğli'nin 5 senesini çalmış AK Parti'ye karşı Halil Posbıyık'ın daveti ile CHP listelerinden meclis üyesi seçilmiş daha sonra kurucusu olduğum ittifak ortağı İYİ Parti'ye geri dönmüştüm.

'CHP'lİ SEÇMENLERİN OYLARIYLA DA SEÇİLDİM' 

Bana Belediye Meclis üyelik makamını CHP Belediye Başkanı Halil Posbıyık onay vermiş, Cumhuriyet Halk Partisi de onaylamıştır. Bana değer veren bir çok seçmenle birlikte CHP li seçmenin oyları ile de seçilmiştim.

Fakat bugün gelinen noktada ittifak dağılmış ne yazık ki tasvip etmediğimiz bir şekilde yollar ayrılmıştır.

'BU HAYAL KIRIKLIĞININ BİR PARÇASI OLDUĞUM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM' 

Yıllardır Türk siyasetinin içerisinde bulunduğu ahlaki çöküşü Altılı masanın toparlayıcılığına inanarak milletimize umut dolu mesajlar vermiştik ama ne yazık ki bugün o mesajların yerini karşılıklı suçlamalar ile hayal kırıklıkları almıştır. Bu Hayal kırıklığının bir parçası olduğum için özür diliyorum.

Gördüğüm lüzum üzerine CHP Yönetimine, Seçmenine ve CHP Ereğli Belediye Başkanı Değerli büyüğüm Halil Posbıyık'a saygımdan dolayı Meclis Üyeliğinden ve tüm görevlerimden İstifa ediyorum. 

'ÜLKÜCÜLÜK BAZEN BİR KÖŞEYE ÇEKİLİP ONURLU BİR ŞEKİLDE YAŞAMAKTIR' 

Bu süreçte istemeden de olsa kırdığım herkes hakkını helal etsin sağlıcakla kalın. Ülkücülük bazen; evinin bir köşesine çekilip, lekesiz ve onurlu bir şekilde yaşamaktır.