"Orta yerdeki sorunlar aşılamaz değildir. Bugüne kadar çok zorlu bir süreci aşan liderlerin 6'lı masa olarak yoluna devam etmesi, halkın büyük çoğunluğunun dileğidir" diyen Subaşı, yaşanan sorunların çözümlerinin zor olmadığını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından açıklama yaparak, Kemal Kılıçtaroğlu yerine, İstanbul Beledeiye Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday gösterilmemesi halinde muhalefet ile ortaklığını bitireceğini duyurmuştu.

'ORTA YERDEKİ SORUNLAR AŞILMAZ DEĞİLDİR'

T24'te yer alan habere göre İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Akşener'in masadan çekilmesine ilişkin üstü kapalı eleştirilerde bulundu.  Subaşı, "Orta yerdeki sorunlar aşılamaz değildir. Bugüne kadar çok zorlu bir süreci aşan liderlerin 6'lı masa olarak yoluna devam etmesi, halkın büyük çoğunluğunun dileğidir" ifadelerini kullandı. 

Hasan Subaşı'ın açıklamasında yer veriği ifadeler şunlar:

"6'lı masa değerli bir birliktelikti.Partimin masada olmamasından üzüntü duyarım çünkü ülkemiz için çok gerekli olan ortak akıl ve demokrasiyi yeniden yeşertmek ve başarılı olmak o yolla mümkün olacaktır.  Ana muhalefet partisi genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olması doğaldır ve tecrübesini bu yolla ülkeye yeniden bir rejim inşası için hasretmek isteği, haklı ve bilinen bir gerçeklikti. Buna rağmen Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun son günlere kadar adaylık konusunda ucu açık mesajlarını sürdürmüş olmaları da farklı beklentilere ve zihin karışıklığına neden olmuştur. Orta yerdeki sorunlar aşılamaz değildir. Bugüne kadar çok zorlu bir süreci aşan liderlerin 6'lı masa olarak yoluna devam etmesi, halkın büyük çoğunluğunun dileğidir."

(KAYNAK)