İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün bulunduğu anıta kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çirkin bir saldırı gerçekleştirildi. Anıtın duvarlarına sprey boya kullanılarak "Boş Yapma Atatürk" şeklinde hakaret içeren yazılar yazıldı.

Meteoroloji ve Valilik'ten peş peşe uyarılar! Bu akşam başlıyor Meteoroloji ve Valilik'ten peş peşe uyarılar! Bu akşam başlıyor

Büstün olduğu alana "Boş Yapma Atatürk" yazan kişi ya da kişilerin bulunması için emniyet güçlerinin harekete geçtiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç' "Kurtuluş gününde, adını kurtarıcısından alan Kemalpaşa ilçemizdeki Atatürk anıtına alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Altın yere düşmekle pul olmayacağı” gibi bazı hain ve meczupların saldırmasıyla da Mustafa Kemal Atatürk değerinden bir şey kaybetmez. O heykel, o duvar silinir; Atamızın kalbimizdeki yeri silinmez!" diye konuştu.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR'

Milletvekili Ednan Arslan ise; "Ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline Kemalpaşa ilçemizde yapılan saldırıyı kınıyorum. Keşke Yunan galip gelseydi diyen zihniyetle dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz devam ediyor. Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyen büyük Önderimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşasın Atatürk Yaşasın Cumhuriyet." dedi. 

BELEDİYE EKİPLERİ HEMEN TEMİZLEDİ

Saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı'nın talimatıyla anıta gelen belediye ekipleri ise hızla bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, anıtın duvarlarındaki hakaret yazılarını boyayla kapattı. Anıtın üzerindeki karalamalar da belediye ekiplerince süratle temizlendi.

Kaynak: Cumhuriyet