AFAD tarafından duyurulan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 şiddetinde meydana gelen deprem birçok ilde hissedildi. Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde çok sayıda can kaybı ve yaralı var.

REZİDANS ÇÖKTÜ

Malatya’da da hissedilen deprem sonrası kent merkezinin değişik bölgelerinde çok sayıda bina çöktü. Malatya Yeşilyurt ilçesi Turgut Özal Bulvarında faaliyet gösteren Trend Garden Residence da deprem nedeniyle yıkıldı.

malatyada residance coktu

Enkaz altından 6 kişinin yaralı olarak kurtulduğu öğrenilirken 41 daireden oluşan rezidansta her dairede en az 2’şer kişinin kaldığı belirtildi.

Depremden 14 saniye sonra rezidansın çöktüğünü ifade eden vatandaşlar göçük altında en az 60 kişinin olabileceğini söyledi. Rezidansta arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SİTENİN BİR BLOĞU TAMAMEN YIKILDI

Malatya'da eski SSK Hastanesi yanında bulunan Hayat Sitesi’nin 1 bloğunun tamamen yıkıldı. Enkaz alanından videoyu sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

malatya deprem 2

OKTAY: 47 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ildeki son durumla ilgili basın açıklaması yaptı. Oktay, Malatya'da şimdiye kadar 47 kişinin hayatını kaybettiğini, 550 yaralının bulunduğunu ve 300 binanın yıkıldığını söyledi. 

123 YILLIK YENİ CAMİİ YIKILDI

Malatya’da, Hamidiye Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde bulunan 123 yıllık tarihi Yeni Cami de yıkıldı. Caminin çöktüğü, ayakta sadece duvarlarının bir bölümünün kaldığı görüldü.

malatya yenı camıı

MALATYA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

"Kıymetli hemşehrilerim;

Deprem ilimizde ciddi bir yıkıma yol açmıştır.

Vatandaşlarımızdan istirhamımız zorunlu olmadıkça taşıtlarını kullanmamaları, deprem toplanma alanlarında bulunmaları, telefonları meşgul etmemeleri, arama-kurtarma ekiplerine yardımcı olmalarıdır."