Kamu görevlilerini de yakından ilgilendiren 14 Mayıs tarihli seçimde, Cumhurbaşkanının değişmesi halinde devlette üst düzey görevlerde bulunan 711 bürokratın görevden alınması gündemde.

'KAMU PERSONELİ SİYASETLE İLİŞKİLİ'

Sözcü'den Saygı Öztürk'e değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Murat Sezgine, "Cumhurbaşkanının görev süresi bittiğinde, süreli olarak atananlar dışındaki 711 üst kademe kamu yöneticisinin görevi sona ermektedir. Bir siyasi partinin genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı, seçimi kaybettiğinde, valiler, büyükelçiler, genel müdürler dahil tüm üst düzey kamu yöneticilerinin görevi bitiyor, devlette yönetici kalmıyor. Böylece siyaset dışı olması gereken idare ve kamu personeli doğrudan siyasetle ilişkilendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

DEVLET-HÜKÜMET AYRIMI ORTADAN KALKTI

"Valilerin devleti ve hükümeti temsil edeceğine ilişkin hüküm değiştirilerek, valilerin sadece, aynı zamanda bir siyasi parti genel başkanı da olan, Cumhurbaşkanının temsilcisi olacağı belirtilmiştir" diyerek İl İdaresi Kanunu'nun da değiştirildiğine dikkat çeken Sezginer, "Devlet-Hükümet ayırımı mevzuattan çıkarılmıştır" dedi.