Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye dünyadan ve Türkiye’den insani yardımlar yapıldı. Tıbbi, sosyal ve  arama-kurtarma yardımlarının dışında bölgedeki son durumu dünyaya anlatmak için afet bölgelerine basın mensupları da geldi. Kanadalı gazeteci Kristina Jovanovski depremzedelerin kendisine gösterdiği misafirperverlik karşısında duygulandığını dile getirerek sosyal medyada afet bölgesinde yaşadıklarını anlattı.

'TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ ACİL DURUMLARDA BİLE DEVAM EDİYOR'

Depremzedelerin kendisiyle ilgilendiğini sürekli olarak aç olup olmadığını sorduğunu dile getiren Kanadalı gazeteci sosyal medyadan bir sofranın fotoğrafını paylaşarak, “Türk misafirperverliği acil durumlarda bile devam ediyor. Dün yarım saatlik konuşmamızın ardından iki aile beni yemek yemeye ve çay içmeye çağırdı." ifadelerini kullandı.

'PARANIN KALANINI ALMASI İÇİN 3 KEZ ISRAR ETTİM'

Ekipmanları için pil almak adına sağlam kalan bir dükkana gittiğini belirten Kanadalı gazeteci, “Bir pil takımı satın almak gerekiyordu. 200 tl idi. Bende sadece 150 tane vardı. Adam sorun değil dedi ve parayı verdim. Daha fazla para çektim ve paramın geri kalanını alması için ona 3 kez ısrar etmek zorunda kaldım” dedi.

'DÜKKAN SAHİBİ ŞİMDİ BANA ÇORBA ISMARLADI'

Ardından yaptığı paylaşımda ise dükkan sahibinin kendisine çorba ısmarladığını ve otobüsünü beklerken oturması için sandalye verdiğini belirterek Twitter paylaşımında, “Şimdi bana çorba ısmarladı ve otobüs beklerken oturmam için bir sandalye verdi” ifadelerini kullandı.

>