CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığının 2022 yılındaki harcamalarına dikkat çekerek, Bakanlığın şehir hastaneleri için 25.6 milyar lira ödeme yaptığını söyledi. Emir, "İş toplum sağlığına gelince bakanlığın kasasına akrep girmiş" diye konuştu.

BÜTÇENİN SADECE YÜZDE 5'İ KULLANILMIŞ

Emir’in paylaştığı verilere göre Sağlık Bakanlığı "kanser ile mücadele" faaliyetleri kapsamında 2022 yılı için 2 milyon 60 bin lira ödenek ayırdı. Ancak ödeneğin yalnızca yüzde 5.2’sini harcadı. Buna göre, 2022 yılı sonu itibarıyla kanserle mücadele bütçesinden harcanan para kayıtlara, 106 bin lira olarak geçti.

RUH SAĞLIPI HİZMETLERİNDE DE BENZER TABLO

Benzer bir tablo ruh sağlığı hizmetleri için ayrılan bütçede de yaşandı. Ruh sağlığı hizmetleri için 2022’ye 2 milyon 930 bin lira bütçeyle başlayan bakanlığın yıl sonu harcaması 984 bin lira olarak kaydedildi. Harcamanın bütçeye oranı ise yüzde 33.6 oldu.

'BÜTÇELER KAĞIT ÜZERİNDE KALIYOR'

Verilerin iktidarın toplum sağlığına yönelik vurdumduymaz tavrını gözler önüne serdiğini belirten CHP’li Murat Emir, “Şehir hastanelerini işleten müteahhitler için kesenin ağzını açan Sağlık Bakanlığı, iş toplum sağlığını ilgilendiren faaliyetlere gelince frene basıyor. Yılbaşında ayrılan dev bütçeler, yıl sonunda kağıt üzerinde kalıyor” dedi.

(Evrensel)