Geçtiğimiz günlerde bir otelin otoparkındaki ışıklarını tamir eden Filipinli bir işçi, kafa üstü düşerek hayatını kaybettiği bildirildi. 

‘HARİKA BİR TURNUVA GEÇİRİYORUZ’ CEVABI

Bu acı olay, Göçmen işçilerin, kadınların ve LGBTQ+ haklarıyla ilgili tartışmaların kızıştığı turnuvadaki en sonuncusu. Ancak konu sorulduğunda Nasser al-Khater, gazetecilerin konuyu neden gündeme getirdiğini sorgulayarak “Dünya Kupası'nın ortasındayız. Başarılı bir Dünya Kupası geçiriyoruz. Bu şu anda konuşmak istediğin bir şey mi? Bir işçi öldü, ailesine başsağlığı diliyoruz ama garip bir şekilde buna odaklanmak istiyorsunuz” dedi. 

Nasser al-Khater, “Bakın, Dünya Kupası için yapılan stadyumların inşaatı sırasında işçi ölümleri çok konuşuldu. İşçi ölümleriyle ilgili söylenenlerin ve yansıtılanların hepsi kesinlikle yalandır. Gazetecilerin bu yanlış anlatıyı şiddetlendirmesinden hayal kırıklığına uğradık. Dürüst olmak gerekirse, pek çok gazetecinin bu konuyu neden bu kadar uzun süredir yaymaya çalıştıklarını kendilerine sorması ve düşünmesi gerektiğini düşünüyorum" diye ekledi. 

‘ÖNLENEBİLİR OLDUĞU GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMİYOR’

Bu yorumlar, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Sözcüsü Rothna Begum tarafından eleştirilirken, "Katarlı yetkilinin yorumu, hayatını kaybeden göçmen işçiye yönelik duyarsız bir umursamazlık sergiliyor. Ölümlerin olduğu ve olması doğal olduğu yönündeki açıklaması, birçok göçmen işçi ölümünün önlenebilir olduğu gerçeğini görmezden geliyor" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER