AK Parti'nin iktidarda olmadığı yıllara atıfta bulunan Çelik, "Bizden önce terör örgütünün silahı bizim silahlarımızdan daha üstündü, başka ülkelerden mermi bile alamıyorduk"dedi. Çelik’in bu sözlerine tepki gösteren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Bir avuç eşkıya devletten güçlü olabilir mi?” sözleriyle tepki gösterdi.

TANK PALET FABRİKASI'NIN DEVRİ HATIRLATILDI

Komisyon toplantısında ÇAYKUR ile Et ve Süt Kurumu’nun yanı sıra Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ’nin (ASFAT) Sayıştay raporlarına ilişkin itirazları görüşüldü. CHP’li milletvekilleri Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkının Katarlıların da bulunduğu yabancı ortaklı bir yapıya 25 yıllığına devredilmesine tepki gösterdi. AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik de, muhalefetin eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi:

'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİLAHLARI DAHA ÜSTÜNDÜ'

"Ben kısaca şöyle izah edeyim: Bir kere Türkiye... Çıktısına bakmak lazım. Yani bir şeyi eleştirmek için çıktısına bakmak lazım. Savunma sanayisinde Türkiye'nin geldiği nokta tüm dünyada takdir ediliyor, takdirle karşılanıyor. Gerçekten bizim dönemimizde... Terörle mücadele ederken başka ülkelerden mermi bile alamıyorduk, böyle bir durumdaydık. Terör örgütünün silahı bizim silahlarımızdan daha üstündü ve gerçekten bugün terör Türkiye'de bitti. Yani 50 milyar dolar civarında para harcıyorduk yılda, şimdi azalttık. bir enerji, bir de terör."

CHP’Lİ VEKİLLERDEN SERT TEPKİ

Bu sözler üzerine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Onu düzeltin. Hiçbir zaman terör örgütünün silahları bizden üstün olamaz, düzeltin” diyerek Çelik’i uyardı. Çelik de “Evet, öyle bir şey vardı önceden öyleydi, hiç öyle bilmediğiniz bir şeyi konuşmayın, öyle değildi” sözleriyle ifadesini savundu. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti AKP gelmeden önce terör örgütü karşısında aciz miydi? Bir avuç eşkıya devletten güçlü olabilir mi?” sözleriyle Çelik’e tepki gösterdi. Çelik de, kullandığı ifadeleri şu sözlerle savundu:

'BİZDE OLMAYAN SİLAHLAR VARDI'

"Yani bakın, şunu söylüyorum: Terör örgütünün elinde bizde olmayan silahlar vardı yani, veriyorlardı, bakın dediğim bu, olay bu; açık net. Vardı yani o düzeyde silah bizde yoktu çünkü veriliyordu. Ama bugün bizim silahlarımız daha üstün, mermilerimiz daha kaliteli ve kendimiz üretiyoruz ve bunu da özel sektörün devreye sokulmasıyla yaptık. Ama sizin bir milletvekiliniz bizim BAYRAKTAR’ı, SİHA'ları yargılayacağını söylüyor."