Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Trabzon'da açıklamalarda bulundu.

Açıklamalardan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Söz veriyorum söz. Türkiye'ye söz, Trabzon'a söz bu ayrımcılığı bitireceğiz. Güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu coğrafyada hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa edeceğiz. 

Esnafın bir ay içerisinde pandemi döneminde çektikleri kredilerin faizlerini sileceğiz. Esnaftan alınan stopaj vergisi var, onu sıfırlayacağız. 

Bu ülkeye adaleti ya getireceğim, ya getireceğim.

Gençlere söz veriyorum, torpili bitireceğim. Biz altı lider bir araya geldik. Adaleti, gelir dağılımını, kadın haklarını getireceğiz. 

Kendimize, saraya değil halka çalışacağız, sizin için mücadele edeceğiz. Trabzon’da güçlü bir milliyetçi damarı olduğunu biliyorum, gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz. Bayrağımızı indirdiler Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Türbeyi vatan toprağına geri götüreceğim, şanlı bayrağımız orada dalgalanacak. Toprağını terk eden adamdan milliyetçi olmaz.

Bay Kemal'in sözü var; o dolarla ihalelerin tamamını Türk Lirası'na çevireceğim. Bizim milliyetçiliğimizi Saraydakiler değil bütün dünya bilecek. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen getireceğiz. Trabzon bir dünya şehri, Trabzon'un görkemli bir tarihi var. Yeşili ve mavisi ile bütün dünyanın ilgisini çeken bir kent. Ama Trabzonlunun geliri bin 300 dolar düştü. Mustafa Kemal'in hayalini 100 yıl sonra gerçekleştireceğiz demir yolunu Gürcistan'a kadar gerçekleştireceğiz. Sadece Trabzon değil bütün Karadeniz görecek. Sanıyorlar ki Ekrem İmamoğlu'nu yeriz. Sakın böyle bir şey yapmayın! Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır, size yedirmeyeceğiz. Kul hakkı yiyen taraftan olmayan. Türkiye nasıl şahlanacak, bütün dünya görecek.

Devleti yeniden inşa edeceğiz. Devleti yeniden inşa edeceklerin kul hakkı yememesi lazım. Kul hakkı yiyenlerden yana olmayın, onlara prim vermeyin. Türkiye nasıl şahlanacak, bütün dünya görecek. Gelin Türkiye'yi beraber inşa edelim. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı kendi internet siteme koydum. Kul hakkı yiyenlerden, 5'li çetelerden, uyuşturucu baronlarından yana değil; çiftçiden, esnaftan yana olanlara oy verin."