CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’daki Millet Buluşması’nda konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Beraber, birlikte çalışırsak güzel ülkemize huzuru getireceğiz. Bahar geldi ama baharı her yıl getireceğiz, her mevsim getireceğiz.

Ereğli müzesini biliyorum ama gezme şansım olmadı. Eti'lerden kalan çok sayıda tarihi eser var, Ulu Cami'nizi biliyorum. Bu bölgenin en kadim şehirlerinden, kentlerinden, ilçelerinden birisi Ereğli'deyim ve mutluyum. Türkiye'nin ve dünyanın en lezzetli beyaz kirazının başkentindeyim bunu da gayet iyi biliyorum. Buğday üretiminde birinci sırada. Ereğli'de sizlerle beraber olmak, sizlerle birlikte Türkiye'nin sorunlarını konuşmak görevlerimden birisidir.

'BU ÜLKEYE ADALETİ GETİRECEĞİM'

Değerli dostlarım, Konya'nın kadim bir ilçesi. Konya'da kadim bir kentimiz. Mevlana'nın bulunduğu, onun felsefesini öğrenmek ve halka anlatmak ve adaleti sadece kendi ülkemize değil dünyaya anlatmak hepimizin görevidir. Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Benim size sözüm var bu ülkeye adaleti getireceğim.

Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli etmez. Madem ki kainat adalet üzerine inşa edildi, adaleti hayatımızın her yerinde ve her alanında gerçekleştirmek zorundayız. Konya, Hollanda'dan büyük bir şehir. Konya, Hollanda'dan büyükse tarımda daha iyi bir yerde olması lazım Türkiye'nin. 2021 yılında Hollanda'nın 114 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı var. Koskoca Türkiye 24 milyarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Türkiye sadece 24 milyarlık ürün ihraç ediyorsa düşünmemiz lazım. Türkiye artık dünyayla yarışmak zorundadır, Türkiye artık bölgesinin lideri olmak zorundadır.

'BU ÜLKEDE ARTIK ÖZGÜRLÜK VAR'

Güneşli günleri hep beraber göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz hiç merak etmeyin. Gençler endişe etmeyin, dünyanın neresine gitmişse bir gencimiz güler yüzle ülkesine dönecek. Sizin özgürlük alanınızı genişleteceğiz. Attığınız bir tweet dolayısıyla babanız veya anneniz kuşku duymayacak çünkü bilecek ki artık bu ülkede demokrasi var. Güvenlik görevlisi sabahın 5'inde, 6'sında kapınıza dayanmayacak bilecek ki bu ülkede artık özgürlük var.

18 milyon 700 bin dekar tarım arazisi var sadece Konya'da. 7.5 milyon tarım alanı sistemin dışına çıktı. Sulamada yeteri kadar olmadı. Meşhur bir baraj, GOP var. Konya Ovası'na 20 yıldır su gelmiyor doğru dürüst. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim.

'HERKES ÜRETECEK HERKES KAZANACAK'

Düzeni ben değil, düzeni siz değiştireceksiniz. İktidara ben değil, siz getireceksiniz. Bu ülkede 5.5 milyon genç ilk kez oy kullanacak ve gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaklar. 'Biz otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdik' diyeceksiniz.

Kırsalda çalışan bütün gençler ve kadınlar, onların sgk primlerini devlet ödeyecek. Bütün çiftçi kardeşlerime seslenmek isterim. Sizin bankalara, kooperatiflere olan kredilerinizin faizlerini sileceğiz. Siz üreteceksiniz, siz kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, arpa, fasulye, canlı hayvan, et, mercimek tamamını bitireceğiz. Herkes üretecek, kazanacak."