Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda saat 22'yi işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu yayınladığı videoya "Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?" notunu düştü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Seçim yaklaştıkça giderek artan tuhaf bir duruma dikkatinizi çekmek istiyorum. Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar, kadınların en temel haklarını bir kaç oy için pazarlık meselesi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya çalışıyorlar. Orada hedef başı kapalı genç muhafazakar kadınlardır. Genç kadınları ezmek, kontrol altına almak istiyorlar. Dehşetle izliyoruz. 

'BİZ DÜNYA İLE REKABET ETMİYORUZ'

Gelelim asıl meseleye. Biliyorsunuz birleştire birleştire ülkeyi kazanan bir oyuncu haline getirmeye çalıştığımı. Peki biz neyin peşindeyiz? Tayyip Erdoğan'a karşı mı birleşiyoruz? Bu kadar emeği bu kadar küçük bir hedef için mi harcayacağız. Evet bizim demokrasimiz, adalet sistemimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında. Herhalde bu yaşımda bu ülkeye bırakacağım miras bu kadar küçük olmasa gerek. Erdoğan'ı göndereceğiz, bu en kolayı. Ama biz hedefimiz çok daha büyük. Biz rekabetçi bir Türkiye inşa edecek şartları oluşturacağız. Bugün sistemik bir teknolojik rekabet çağında yaşıyoruz. Bakmayın siz Türk'ün Türk'e propagandasına, İletişim Bakanlığı'nın çöpe attığı milyonlara. Biz dünya ile rekabet etmiyoruz. Rekabette iyi olup olmadığınızı tek kriter gösterir. Kazanıyor musun, kazanmıyor musun? Bu da iki şekilde anlaşılır: Yeni bir refah seviyesi yaratabiliyor musun, bu refaha barış nesli yaratarak ulaşabiliyor musun?"