Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 418 milyar doların kim tarafından çalındığını ortaya çıkaracaklarını ifade ederek "Yağma düzeni son bulacak, nepotizm, kayırmacılık son bulacak" dedi.

Sözcü'den Aytunç Erkin'in sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın başlangıcına ilişkin, "Sayın Temel Karamolloğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Saadet Partisi'nin düzenlediği merhum Necmettin Erbakan'ı anma toplantısına katılmam diyebilirim" şeklinde konuştu.

Yağma düzeni son bulacak nepotizm, kayırmacılık son bulacak diyen Kılıçdaroğlu'nun röportajı şöyle:

Adaylığınız açıklanana kadar geçen sürede “Sadece 5'li çete değil bazı finans çevreleri” tarafından da size karşı duvar örüldüğünü söylediniz. Bugün de bu finans çevrelerinin size karşı duvar olacağını düşünüyor musunuz? Bu duvarı nasıl yıkacaksınız?

Bakın; altılı masanın bir ortak politikalar metni ve bu metinle birlikte de bir anayasa önermesi var. Bu iki metnin özeti size göre nedir derseniz, demokrasidir, hak- hukuk adalettir. Ama yaşamın her alanında hak, hukuk ve adalettir. Siyasette, eğitimde, sanatta, iş dünyasında, çalışma hayatında, doğa politikalarında, ekonomide; her alanda hak, hukuk ve adalet. Haliyle biz yaşamın her alanında demokrasiyi tesis edeceğiz ve adaleti sağlayacağız. Bakın, bu ülkenin 418 milyar doları çalınmış. Kim çaldı, nasıl çaldı ortaya çıkacak. Ortaya çıkmakla da kalmayacak; her kuruşu geri alınacak. Yağma düzeni son bulacak, nepotizm, kayırmacılık son bulacak. Ucu nereye gidiyorsa gitsin. Evrensel hukuk kaideleri içinde, kesinlikle ve kesinlikle hukuk içinde kalınarak yapılması gereken ne varsa yapılacak. Bunun önünde durmak isterlerse kendileri bilir. Tercih onların…

'TEK BİR ÇOCUĞUMUZ DAHA YATAĞA AÇ GİRMEYECEK'

Konuşmalarınızda yeni bir dünya yeni bir sistem dediniz. Neoliberalizm bitti tespiti yaptınız. Nasıl bir sistem öneriyorsunuz? Neoliberalizm ve finans çevreleri arasındaki ilişkiyi biliyorsunuz, bunu nasıl değiştireceksiniz?

Bakın, dünyada da “neoliberalizm” karşıtı bir eğilim gün geçtikçe güçleniyor. Bu süreçte yalnız değiliz. Zenginin daha zengin olduğu, fakirin daha da fakirleştiği bir düzen sürdürülebilir değil. Bunu herkes görüyor. Dünya yeni bir sosyal devlet anlayışıyla yeniden formatlanmalı. Göreceksiniz bu yeni dönemin öncü ülkesi olacağız. Bizim bu süreçteki nihai hedefimiz “Tek bir çocuğumuz dahi yatağa aç girmeyecek” şeklinde özetlediğimiz yeni bir ekonomik programdır. Birlikte üreteceğiz ancak hakça bölüşeceğiz. Belki birileri artık daha az kazanacak ama huzurlu bir Türkiye'de yaşayacak. Ve toplumun büyük bir bölümü de daha çok kazanacak. Gelir dağılımındaki eşitsizlik kısa sürede ortadan kaldırılacak ve inanın bu 84 milyon için huzur, refah, kardeşlik getirecek. Yani bu topraklarda yeniden hakça bir paylaşım düzeni kurulmuş olacak.

'İNTİKAMCI BİR YÖNTEMİ ASLA BENİMSEMEM'

Rövanş duygunuz var mı? Çünkü kutuplaştırmadan en çok yakınan sizsiniz.

Hayatımın hiçbir döneminde rövanşist olmadım. Ahlaka ve vicdana sığmayan, hukuk dışı tüm uygulamaların karşısında oldum ama rövanşist olmadım. İktidarı devraldığımızda geçmişe elbette bakacağız. Geçmişte yaşananlar arasında hukuk dışı birtakım uygulamalar varsa bunların gereğini elbette yargı yapacaktır. Ama bunu yaparken rövanşist, intikamcı bir yöntemi asla benimsemem, benimsenmesine de izin vermem. Altılı masanın tüm liderleri de benimle aynı noktada.