Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'ı ziyaret etti.

'YAZICIOĞLU'NUN YOL ARKADAŞLARI İLE BİR ARAYA GELMEK ÇOK DEĞERLİ'

Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu,"Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin bugünkü sorunlarını masaya yatırdık. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşları ile beraber, en azından bir masanın etrafında bir araya gelmek benim açımdan da son derece değerli. Bundan sonra da uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz. Tekrar Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.

HDP ZİYARETİ SORUSUNA YANIT 

HDP'ye gerçekleştireceği ziyaretin ertelenmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu "Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız" dedi.

Hatay'daki üst düzey yetkililerin milletvekili adaylığı için istifa etmesine ilikin soruya ise "Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Bir kişi sorumluluk alıp istifa etmedi. Yeniden siyasete girmek için istifa ediyorlar. Girsinler" yanıtını verdi.

Dün HDP'nin yaptığı açıklamayla Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 Mart cumartesi günü gerçekleştireceği HDP ziyareti ertelenmişti.

HDP'DEN YANIT GELDİ

Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programını sunan Ayşenur Arslan, HDP'nin açıklamasını paylaştı. Arslan, Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi erteleme talebinin HDP tarafından iletildiğini açıkladı.

Arslan, HDP'nin "Sel felaketi nedeniyle eş başkanlarımız sahada, erteleme talebi bizden gitti. Program yeniden netleştiğinde bilgilendirme yapılacak" açıklaması yaptığını söyledi.