1990'lı yıllarda İstanbul İçerenköy'de Gül Apartmanında Kemal Kılıçdaroğlu'na ait bir kooperatif dairesinde oturduğunu söyleyen Hatice Açık, eşini kaybettikten sonra Kılıçdaroğlu ailesinin kendisini ziyaret ederek kira ödemek zorunda olmadığını söylediğini ifade etti.

Zor dönemlerden geçtiğini ifade eden Açık, "1991 yılında bir deniz kazasında eşimi kaybettim. Çok acılı dönemlerdi tabiki... Kiracıydık. Eşim aniden gitmiş. 33 yaşında bir insan. Hem maddi hem manevi olarak bitik olduğumuz bir dönemdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Hanım iki çocuğu ile birlikte bize geldiler. Kemal Bey'de gelmiş ama ben onu çok net hatırlamıyorum. Kızım hatırlattı. Selvi Hanım geldi ve başsağlığı diledi. Elimi tutup, sabırlar diledi. İnsanın sırtının sıvazlanmasına çok ihtiyacı olduğu dönemlerdi." dedi. 

"O GÜNDEN BERİ MİNNET DUYARIM"

"Bana burada istediğimiz kadar oturabileceğimizi, kira ödememiz gerekmediğini söylemişti." diyen Açık, sözlerine şöyle devam etti, 

"Çok duygulanmıştım. Çünkü onlar da zengin değillerdi. Belli çünkü bir kooperetif evine girmiş. Kooperatif aidatı ödeyerek bir daire sahibi olmaya çalışan insanlardır. O günden beri minnet duyarım."

Odatv.com