Devlet medyası, ülke liderine geçen hafta sonu yapılan füze testinden önce varlığı hiçbir zaman kamuya açıklanmayan kızının askeri bir incelemede eşlik ettiğini gösterdi. Önceki denetlemenin ardından ikinci kez ortaya çıkışı, totaliter devletin liderliğinin dördüncü nesil Kim ailesine geçme ihtimalini artırabilir. Ju Ae'nin yaklaşık 12 veya 13 yaşında olduğu tahmin ediliyor. 

Uzmanlar, Kim'in iki kız ve bir erkek olmak üzere üç çocuğu olduğunu düşünüyor. Bazı gözlemciler, bu çocuklardan birinin Eylül ayındaki ulusal bayram kutlamalarının görüntülerinde görüldüğünü söylüyor.

spot foto-1

‘DÜNYANIN EN GÜÇLÜ FÜZESİ’

Devlet medyasında yer alan habere göre Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin "nihai hedefi, dünyanın en güçlü stratejik gücüne, yüzyılda görülmemiş mutlak güce sahip olmak" dedi. Hwasong-17 kıtalararası balistik füzesini “dünyanın en güçlü stratejik silahı” olarak nitelendirdi ve bunun Kuzey Kore'nin devletin ve ülkenin itibarını ve egemenliğini güvenilir bir şekilde koruyacak dünyanın en güçlü ordusunu inşa etme kararlılığını ve yeteneğini gösterdiğini söyledi. 

Kim Jong-un, Kuzey Koreli bilim insanlarının "nükleer savaş başlıklarını balistik füzelere monte etme teknolojisinin geliştirilmesinde ileriye doğru harika bir adım attığını" ve ülkenin nükleer caydırıcılığını olağanüstü bir hızla genişletmesini ve güçlendirmesini beklediğini de söyledi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER