Ülkemizi sarsan ve 11 ilde ağır yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tartışmalarla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın oğlu Furkan Kınık'a, 2018 yılında şehit ve gazi ailelerine verilen Devlet Övünç Madalyası verilmiş.

MADALYA RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN VERİLDİ

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, AHBAP’a 46 milyonluk satış yaptığı ortaya çıkan Kızılay’da skandallar bitmiyor. Gerçek Gündem'den Serhat Yılmaz'ın haberine göre, Kızılay’ın tartışmalı başkanı Kerem Kınık’ın oğlu Furkan Kınık’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Ödünç Madalyası verildiği ortaya çıktı.

HIRVATİSTAN VE MİLAN TATİLİNİN 'ÖDÜLÜ' DEVLET ÖDÜNÇ MADALYASI

Gazilik ünvanı verildiği iddia edilen Kınık'ın, 15 Temmuz'dan günler sonra Hırvatistan ve Milan'da olduğu ortaya çıktı. Kerem Kınık’ın, ‪Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde Furkan Kınık’ı "Vatan sana ve tüm gazilerimize minnettardır oğlum, Allah şerefini yükseltsin” sözleriyle paylaşmış.

'FURKAN KINIK GAZİ Mİ?' SORUSU YANITSIZ BIRAKILMIŞ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 4 Şubat 2020 tarihinde dönemin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a, "Furkan Kınık 15 Temmuz gazisi midir? Furkan Kınık'a gazilik maaşı bağlanmış mıdır? Furkan Kınık'a gazilik unvanı verilmişse, neden verilmiştir?" soruları yöneltmiş, ancak soru önergesine dönemin bakanı Selçuk tarafından yanıt verilmemişti.

Şehit yakınları ve gazilere verilen madalyaya laik görülen Furkan Kınık, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden 9 gün sonra Hırvatistan’da olduğuna dair Facebook paylaşımları gündeme geldi.

Kerem Kınık'ın sosyal medya paylaşımı

(KAYNAK)