Depremlerinin ardından deposunda bulunan çadırları yardım derneği Ahbap ve Türk Eczacıları Birliği’ne sattığı ortaya çıkan Kızılay yeni bir iddia ile gündeme geldi. iddiaya göre, Kızılay, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra Menzil tarikatına bağlı Nakış Gıda isimli şirketten gıda malzemesi ve yardım kolisi satın almış.

İHALESİZ SATIN ALMALAR YAPILMIŞ

BirGün Gezetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, Kızılay depremlerden sonra Menzil tarikatına bağlı Nakış Gıda isimli şirketten ihalesiz olarak gıda malzemesi ve yardım kolisi satın almış. Haberde yer alan iddiaya göre, Menzil tarikatına mensup olduğu bilinen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın bu alıma aracılık ettiği, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ise bilgisi olduğu belirtildi.

İHALE YAPILMAMASINA İLGİNÇ GEREKÇE 

Haberde yer alan bilgiye göre Menzil tarikatına bağlı Nakış Gıda’nın yöneticisi Kenan Kasap'a sorulan “alımı ihalesiz mi yaptınız?” sorusuna Kasap'ın verdiği cevap  “ortalık yangın yeriyken ne ihalesi?” diye karşılık vermiş. Öte yandan Menzil’den gıda alımına aracılık ettiği iddia edilen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz ile Kızılay Basın Müşavirliği ise soruları yanıtsız bıraktı.
(KAYNAK)