Süper Lig'in 26. haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup edip rakibinin 14 maçlık tarihi galibiyet serisini sonlandıran Konyaspor'a, maçta yaşanan saha olayları ve sportmenliğe aykırı hareketler sebebiyle, 612 bin 500 lira ceza verilmişti.

Konyaspor verilen cezaya sosyal medya hesabından kulübe verilen ağır maddi cezaya itiraz edeceklerini belirtip açıklama yayınladı.

Konyaspor'dan yapılan açıklama:

"Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’nun, kulübümüze vermiş olduğu toplamda 612 Bin 500 lira para cezasını şaşkınlıkla öğrenmiş bulunuyoruz. Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında evimizde galibiyetimizle sonuçlanan Galatasaray maçı ardından kulübümüze kesilen! bu cezanın adalet ve hakkaniyet duygusundan uzak olduğu aşikardır. Üst seviyede saha ve seyirci olayının yaşanmadığı müsabakanın ardından kesilen! cezalara anlam veremediğimizi ve bu kesilen! cezalar ile Anadolu kulüplerine yapılmak istenen sindirme politikalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Kulüp olarak kesinlikle kabul etmediğimiz PFDK'nın cezalarına karşı ivedilikle harekete geçtiğimizi, Büyük Konyaspor Taraftarı’nın bilmesini isteriz. Haklı gerekçelerimiz ile birlikte 24 Mart Cuma günü Tahkim Kurulu’na gerekli savunmamızı sunacağız. Konyaspor'umuzun üstün menfaatleri doğrultusunda haklı mücadelemizi her platformda sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."