23 yaşındaki Patrick Thelwell, Çarşamba günü Kral ve Kraliçe’ye yumurta attıktan sonra tutuklandı. Öğrenci, kalabalığın kendisine saldırdığını ve o zamandan beri ölüm tehditleri aldığını söylerken, bölge polisi, "Dün Kraliyet ziyareti sırasında 23 yaşında bir adamı asayiş suçu şüphesiyle tutukladık. Adam sorguya çekildi ve kefaletle serbest bırakıldı. Kral III. Charles ve Kraliçe’nin dün York'taki Micklegate Bar'a gelmesiyle meydana gelen bir olayın ardından gözaltına alındı" diye kaydetti. 

krala yumurta atan genc

‘FAŞİZMİ ANLADIM’

Serbest bırakıldıktan sonra The Mirror'a konuşan genç, kalabalığın saldırısına uğradığını söyleyerek "Saat 10'da serbest bırakıldım, bu yüzden gerçekten o kadar da kötü değildi. Arkadaşlarım beni bekliyordu. Avukatım çok iyiydi" dedi.

Thelwell, “Tutuklandıktan sonra o kalabalığın, kelimenin tam anlamıyla çığlıklar atarak ve saf bir öfkeyle feryat ederek yaşadıklarını yaşadım. Faşizmin ne olduğunu, neye benzediğini anladım. İnsanlar saçımı yoluyordu, bana tükürüyorlardı. İnsanlar aklını yitirdi” diye ekledi. 

‘EĞLENCELİ’ CEZALAR

Thelwell, kefalet koşullarının oldukça "eğlenceli" olduğunu söyleyerek, Kral’a 500 metreden fazla yaklaşmaya ve halka açık bir yerde yumurta bulundurmasına izin verilmemesinden bahsetti.

Kral'a neden yumurta yağdırmaya çalıştığı sorulduğunda, "Yaptığım şeyi yaptım çünkü krallara inanmıyorum. Tüm insanların eşitliğine inanıyorum. Bu ülkenin durumuna ve faşizme düşüşüne karşı bir protesto. Özellikle mültecilere yönelik muameleleriyle faşist politikalar uygulayan bir hükümetimiz var. Medya nefreti körüklüyor. Sınırlara inanmıyorum. Ben ulus devletlere inanmıyorum. İnsanlara inanıyorum” dedi. 

‘BİRLEŞİK KRALLIK NEDENİYLE DÜNYA ŞİMDİ ACI ÇEKİYOR’

Thelwell, "Şu anda büyük ölçüde İngiliz devletinin yarattığı koşullar nedeniyle acı çeken tüm dünya insanlarıyla demokrasiye ve dayanışmaya inanıyorum. Bir bütün olarak Birleşik Krallık'ın ortadan kaldırılması, feshedilmesi ve varlıklarının dünyaya yardım etmek ve neden olduğumuz iklim krizine karşı direnç oluşturmak için tazminat olarak verilmesi gerekiyor. Dünya halklarının birleşmesinin ve hayatta kalmak için umutsuzca ihtiyaç duyduğumuz devrimi gerçekleştirmenin zamanı geldi" şeklinde ekledi.