Olay, temmuz ayında Kapaklı’da, ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nde meydana geldi. Anne E.E., evde kızı D.E.’nin oynadığı bebeğini ellerini kurdele ile arkadan bağlayıp uyutması üzerine şüphelendi.Annesinin bunu neden yaptığını sorduğu D.E., kreşte uyumayan çocukları öğretmenlerinin bağlayarak uyuttuğunu söyledi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Bunun üzerine E.E., bağlayan öğretmenlerin isimlerini kızından öğrendi, diğer velilerle irtibata geçti. E.E., 250 öğrencisi bulunan kreş yönetimi ile görüşmek istedi. Olumlu talep alamayan veliler, bu yılın haziran, temmuz ve ağustos ayına ait güvenlik kamerası görüntülerinin kayıtlarının incelenmesini istedi. Bu talebi de kabul etmeyen kreş yönetimi, 7 çocuğun kreşle ilişkisini kesip, ailelerine durumu mail ile bildirdi.Velilerin suç duyurusunda bulunması üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili inceleme başlattı.

2 ÖĞRETMENİN İŞİNE SON VERİLDİ

Tekirdağ’da kreşte tepki çeken görüntüler… Soruşturma başlatıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, kreşteki 2 öğretmenin işine son verildi. Savcılık kamera kayıtlarına el koyarak, incelemeye aldı. Görüntülerde, bir öğretmenin çocuğu tutup yere attığı, bazı çocukları itip kaktıkları, üzerlerini değişirken sert davrandıkları, bir öğretmenin çocuğu yere sert bir şekilde oturttuğu, çocukların yattıkları yatakları taşırken, başına çarptığı, ağlayan çocuğu zorla bezle masa sildirdikleri, sert davrandıkları çocukların ağladığı, bir çocuğun eline ve yüzüne vurdukları yer aldı. Görüntülerin incelenmesinin ardından 7 veli, öğretmenler, S.M. ve B.Y. ile kreş idarecileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin soruşturması sürerken, kreş yönetimi, olayın duyulmasının ardından 2 öğretmenin görevine son verdi. Velilerin cep telefonlarına kreşten gönderilen mesajlarda ise, “Sevgili velilerimiz. Görüntüleri üzüntüyle izlemiş bulunmaktayız. Bahse konu öğretmenlerimizin işine son verilmiştir. Hukuki süreç başlamıştır, konuyla ilgili detaylı açıklama üst yönetim tarafından yapılacaktır” denildi.

ÇOBS'DAN AÇIKLAMA

ÇOSB yönetiminden konuya ilişkin yazılı açıklama da yapıldı. Bölge müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren Özel ÇOBS Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile ilgili basında yayınlanan görüntülerle ilgili açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilerek, “Görüntülerdeki konu, yargıya intikal ettirilmiş olup, bölge müdürlüğümüz tarafından söz konusu çalışanların, işine son verilerek idari tahkikata başlanmış olup, tahkikat devam etmektedir. Kreşimizdeki diğer çocuklarımızın ve velilerimizin etkilenmemesi için büyük bir titizlikle üzerinde durduğumuz konuyla ilgili kişiler hakkında idari gerekli işlemlerin yapılacağını ve yargılama sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi. 

'ÇOCUĞUN ELİNİ ARKADAN BAĞLAYIP UYUTMAK NEDİR?!'

2018 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan Çerkezköy OSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışını gerçekleştirmişti.
Çalışan anne babalar çocuklarının eğitimi ve öğretimi için güvenerek kayıtlarını yaptırdığı kreşte rezalet görüntülerin karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. çocuğun elini arkadan bağlayıp uyutmak nedir?! 
onca atanamayan öğretmenlerimiz varken bu "sözde" öğretmenler kimin yeğenleri? Bir de kreş açıklama yapmış bu görüntüleri üzüntüyle izlemişler. Çok şaşırtıcı doğrusu kreşte o kadar çocuk şiddet görüyor ve kreş yetkilileri bu çocukların gözyaşlarını, ağlayışlarını duymamışlar mı ? Yazık atanamayan, işini hakkıyla yapan kaç öğretmenin hakkına girildi kim bilir?! Umuyoruz ki ÇOSB ortaokulu içinde aynı durum yaşanmaz.

(POLEMİK HABER - DUYGU CAFEROĞLU)