Çin'de yaşayan Anatoly Legkodymov, Salı gecesi ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Miami'de yakalandı ve lisanssız para aktarma işi yürütmek suçundan mahkemeye çıkarılacak.

‘GÜVENLİ SIĞINAK’

Savcılar, Legkodymov'un çoğunluk sahibi olarak hizmet verdiği kripto para borsası Bitzlato’nun gerekli kara para aklamayı önleme önlemleri uygulamadığını ve kullanıcılarından yalnızca asgari düzeyde kimlik doğrulaması talep ettiğini iddia ediyor.

Avukat Breon Peace, "Sonuç, Bitzlato'nun uyuşturucu satıcıları ve fidye yazılım grupları gibi suçlular için güvenli bir sığınak haline gelmesiydi. Polis fonlarının izini Bitzlato'ya kadar sürdüğünde, Bitzlato'nun kullanıcılarının gerçek kimliklerini teslim edemeyeceğini biliyorlardı" dedi.

700 MİLYON DOLARLIK ALIŞVERİŞ

Adalet Bakanlığı, 2016 yılında kurulan ve dünya çapında faaliyet gösteren Bitzlato'nun doğrudan veya aracıları aracılığıyla uyuşturucu, sahte kimlikler ve diğer yasa dışı ürünler için karanlık bir ağ pazarının kullanıcılarıyla 700 milyon dolardan fazla kripto para alışverişi yaptığını söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER