Kripto para şirketi ICRYPEX'in sahibi Gökalp İçer ve şirketinde SGK'lı olarak çalıştığı tespit edilen Murat Şirinov hakkında üç Azerbaycanlı diplomat dolandırıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

12punto'da yer alan habere göre, suç duyurusunda bulunan Azerbaycanlı diplomatların Türk Devletleri Teşkilatı Sekreteryası'nda görevli Farrukh Jumayev, Hasanali Hasanov, Jeyhun Shahverdiyev olduğu aktarıldı.

KENDİSİNİ ŞİRKET SAHİBİ OLARAK TANITTI

Azerbaycanlı diplomatların suç duyurusunda bulunmasının ardından şüpheliler Murat Şirinov ile Gökalp İçer'in yargı süreci, çeşitli medya organlarında yer aldı ancak bir süre sonra Gökalp İçer ve avukatının girişimleriyle haberler mahkeme kararı olmadan yayından kaldırıldı. Müştekiler Farrukh Jumayev, Hasanali Hasanov, Jeyhun Shahverdiyev'in ifadelerinden elde edilen bilgilere göre Murat Şirinov, kendisini Amig Capital Limited Şirketi'nin sahibi olarak tanıttı.

Şirinov, diplomatlara, yatırım yapmaları halinde her ay düzenli olarak yüksek kâr payı verme vaadinde bulundu ve yatırımlarının Meta Trader adlı uygulama üzerinden takip edileceğini, tek seferde 50 bin dolar verdikleri takdirde ise ortaklık yüzdesi verileceğini belirtti.

DİPLOMATLAR PARALARINI İADE ALAMADI

Şikâyetçi diplomatlardan Jeyhun Shahverdiyev'in yüksek kâr beklentisiyle ilk etapta parça parça ve elden olmak üzere toplamda 110 bin dolar ve 31 bin Euro verdiği, ardından diğer diplomatların da ödeme yaptığı, toplamda 350 bin doları aşan paranın ise geri alınamadığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması

YURT DIŞI YASAĞI GETİRİLDİ

Soruları yanıtlayan müşteki avukatı, sürecin devam ettiğini doğruladı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gökalp İçer ve Murat Şirinov'a kaçma şüpheleri bulunduğu için yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

İçer'in avukatı Özge Özkan, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağına itiraz etti ancak itiraz reddedildi. Murat Şirinov'un da kanser hastası annesini görme gerekçesini öne sürerek Azerbaycan'a gitmek için yurt dışı yasağının kaldırılması talep etti.

ICRYPEX'in CEO'su Gökalp İçer ve Murat Şirinov, 18 Aralık 2023 tarihinde hâkim karşısına çıkacak.