Daily Mail sitesine göre, 18 sezon ve 3 binden fazla bölümden oluşan şov, yıllardır gündüz televizyonuna çığır açan bir katkı olarak kabul ediliyordu.

Şovu üreten 63 yaşındaki DeGeneres, çalışanlarına gösterinin 2021-22 sezonunun sonunda sona ereceğini bildirdi. 

Gazetenin aktardığı bir kaynağa göre yıldız, "yetti ve ekibine işinin bittiğini’’ söyledi. DeGeneres, Hollywood Reporter'da yayınlanan bir makalede kararı doğruladı.

DeGeneres, "Yaratıcı bir insan olduğunuzda, sürekli olarak meydan okumaya ihtiyaç duyarsınız ve bu gösteri ne kadar harika ve ne kadar eğlenceli olursa olsun, artık bir meydan okuma değil" dedi.

TACİZ İDDİALARI REYTİNGLERİ SARSTI

Sette zorbalık iddiaları, geçen yaz düzinelerce DeGeneres personelinin diğer üst düzey üyeleri tarafından cinsel tacize veya saldırıya uğradıklarını iddia etmesiyle ortaya çıktı.

Üç yönetici yapımcı, Jonathan Norman, Ed Glavin ve Kevin Leman kovuldu ve DeGeneres, Eylül 2020'de izleyicilerden duygusal bir özür diledi ve bu sırada yaralanan ve "gerekli değişiklikleri" yaptıklarını iddia eden çalışanlar için özür diledi.

DeGeneres, "Burada asla olmaması gereken şeyler oldu. Ayrıcalık ve güç pozisyonunda olduğumu biliyorum ve bununla birlikte sorumluluğun geldiğini anlıyorum ve şovumda olanların sorumluluğunu alıyorum" dedi.

Daily Mail, özre rağmen izleyicilerin gösteriden uzaklaştığını söyledi. Web sitesi, Los Angeles ve San Francisco'da izlenme oranının sırasıyla yüzde 59 ve yüzde 50 düştüğünü ve New York,
Chicago ve Philadelphia'da yüzde 32 ile yüzde 40 arasında düştüğünü söyledi. 

DeGeneres'e yakın bir kaynak, makaleye göre, "Reytingler dibe vurdu ve bu yıl gerçekten dehşet verici ve Ellen zamanının dolduğunu biliyor" dedi.

MAAŞI REKOR DÜZEYDEYDİ

ABD televizyonunda 75 milyon dolar olarak tahmin edilen maaşı ile en yüksek ücretli yıldızlardan biri olan DeGeneres, Mayıs 2019'da, şovun 2022'deki sonucuna doğal bir mola verecek olan üç yıllık bir uzatma anlaşması imzaladı. 

Ayrıca, personeli işten çıkarmalardan kurtarmak için maaş kesintisi yapmayı reddetti.

(Guardian,Çeviri:polemikhaber)