İZMİR'DE HAYATINI KAYBETTİ

Mücadele ettiği akciğer kanserinin yanı sıra kısa süre önce corona virüse yakalanıp atlatan Pekdemir, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DUYURDU

Pekdemir'in ölümünün ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yayımlanan başsağlığı mesajında "Tiyatro ve sinemamızın kıymetli bir ustasını daha yitirdiğimizi üzüntüyle öğrendik. Merhum Atilla Pekdemir'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Pekdemir'in vefat haberi sanat dünyası ve sevenlerini derinden üzdü.

ATİLLA PEKDEMİR KİMDİR?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Pekdemir 10 Şubat 1943'te, Giresun'da doğdu. 1959-1960 yılları döneminde Ankara Hukuk Fakültesi'ne girerken 1963 yılında konservatuar tiyatro bölümünü kazanınca hukuk eğitimine ara verdi ve konservatuara devam etme kararı aldı. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

1963 yılında konservatuarın ilk yılında beş arkadaşı ile birlikte GRUP-6 Tiyatrosunu kurdu ve Türkiye'de ilk Brecht (Karan Ana'nın Silahları) oyununu sergiledi. Aynı yıl hocası Yıldız Kenter'in tiyatrosunda (Kent Oyuncuları) yine bir Brecht oyunu Üç Kuruşluk Opera ile profesyonel Tiyatro hayatına başladı.