New Mexico Çevre Müdürlüğü’ne göre, Rust filminin yapımcıları "sette ateşli silah kullanımıyla ilgili tehlikelere açık bir kayıtsızlık" gösterdiler. Birim, Rust Movie Productions'a 136 bin 793 dolar para cezası verdi.

‘TETİĞİ ÇEKMEDİM’

Halyna Hutchins, Ekim ayında Baldwin'in güvenli sandığı silahla prova yaptığı sırada öldü ve filmin yönetmeni olan Joel Souza yaralanmıştı. Aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstlenen oyuncu daha önce tetiği kendisinin çekmediğini ve sete nasıl olup da gerçek bir merminin geldiği hakkında hiçbir fikri olmadığını söylemişti.

Raporda, Rust Movie Productions yönetiminin "setlerde ateşli silah güvenlik prosedürlerine uyulmadığını bildiğini ve iş uygulamalarını gözden geçirip düzeltici önlem almayarak çalışan güvenliğine açık bir kayıtsızlık gösterdiği" belirtildi. Şirket, bulgulara katılmadığını ve temyize gideceğini söyledi.

Rust Movie Productions Sözcüsü Stefan Friedman yaptığı açıklamada, "Soruşturmanın çabasını takdir etmemize rağmen, bulgularına katılmıyoruz ve temyize gitmeyi planlıyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız Halyna'nın ailesiyle birlikte" dedi. 

HERKES DİĞERİNE ATIYOR

Baldwin'in avukatları, rapor yayınlandıktan sonra bir bildiri yayınlayarak, "Raporun Baldwin'i, silahta yalnızca boş mermi olduğuna inandığını ve yapım üzerindeki yetkisinin senaryo değişikliklerini ve yaratıcı oyuncu kadrosunu onaylamakla sınırlı olduğunu açıkça belirterek temize çıkardığını takdir ediyoruz" şeklinde kaydetti. 

Mahkeme kayıtlarına göre, Baldwin'e silahı filmin yönetmen yardımcısı olan Dave Halls vermişti. Halls'a silah, filmdeki 24 yaşındaki silah ustası Hannah Gutierrez-Reed tarafından verilmişti. Gutierrez-Reed'in avukatları, "gerçek mermilerin nereden geldiğini" bilmediğini söyledi. (BBC)