İspanyol yetkililer, Love of Lesbian grubunun yer aldığı konserin bir pilot uygulamanın parçası olarak izin verdi. 

Dinleyiciler günün erken saatlerinde bir teste girdi ve konser esnasında sosyal mesafeye uymak zorunda kalmadılar, ancak yine de maske taktılar.

Saint Jordi Arena'da konser başlamadan önce ev sahiplerinden biri "Bu sadece bir gecelik, bu yüzden keyfini çıkarın" dedi.

DENEYİN PARÇASI

Konser, konukların hızlı bir şekilde test edilmesinin ardından virüse karşı güvenli kitlesel etkinlikler düzenlemenin uygulanabilirliğini inceleyen bir araştırma projesinin parçası olarak gerçekleştirildi. 

Etkinlik, hayranların Covid-19 testinin negatif olduğunu kanıtladıktan sonra iki günlük bir müzik festivaline katıldıkları geçen hafta Hollanda'da yapılan benzer bir deneyi takip ediyor.

Barselona'da bilet sahiplerinin stadyuma girmelerine ancak telefonlarına olumsuz bir sonuç kodu gönderildikten sonra izin verildi. Kapıda dinleyicilerin ateşleri ve kimlikleri kontrol edildi. 

Yerel bir hastaneden personel ve etkinlik organizatörleri, üç yerel mekandaki çadırların içindeki kabinlerde hızlı testler yapmak için ekip oluşturdu.

‘’GÖZYAŞLARI İÇİNDEYİZ’’

Doktor Josep Maria Llibre AFP haber ajansına verdiği demeçte, "Tamamen güvenli olmasını bekliyoruz. Önümüzdeki 14 gün içinde izleyicilerin kaçının corona virüs pozitif çıkacağına bakacağız ve geri bildirimde bulunacağız" dedi. 

Grubun solisti Santi Balmes, "Çok çok heyecanlıyım. Sahneye çıkmayalı 18 ay oldu ve burada gözyaşları içindeyiz!" dedi. Dinleyicilerden biri olan 25 yaşındaki Marina Crespo, "Gerçekten farklı bir şey yapmak, normalliğe doğru bir adım atmak istedik" dedi. Ancak yine de "insanlara çok yaklaşmamaya" çalıştığını da sözlerine ekledi.

(BBC, Çeviri: polemikhaber)